Selamlar dostlar, uzun süredir bu forumda takılıyorum ama ilk kez bir sorun için konu açıyorum. Cihazım Xiaomi Redmi Note 8 Pro (MIUI 12.5.2 sürümü, Android 11 güncellemesi aldıktan sonra) GPS sinyali sürekli kesiliyor. Navigasyon uygulamalarında (Google Maps, Waze) konumum birkaç dakikada bir donuyor ve 'GPS sinyali kayboldu' uyarısı alıyorum. Açık alanda bile en fazla 3-4 uydu bulabiliyorum, oysa Android 10'dayken 15-20 uydu anında kilitleniyordu. Konum modu 'Yüksek Doğruluk' olarak ayarlı, pil tasarrufu modu kapalı. Ayrıca geliştirici seçeneklerinden 'Konum' kısmındaki tüm ayarları sıfırladım, önbellek temizledim, hatta fabrika ayarlarına döndürdüm ama sorun çözülmedi. Bu bir donanım arızası mı yoksa yazılımsal bir uyumsuzluk mu? Başka kullananlarda da var mı bu sorun? Çözüm için önerilerinizi bekliyorum.
Xiaomi Redmi Note 8 Pro'da Android 11 sonrası GPS sinyali kesilmesi
Cevaplar (5)
09.08.2026 01:49
Kanka bende de aynı sorun vardı Redmi Note 8 Pro'da, ama benimki Android 12 beta sürümünde oldu. İlk iş olarak GPS test uygulamasıyla (GPS Status & Toolbox) uydu sinyal gücünü kontrol et. Eğer uydu listesi çok azsa ve sinyal gücü düşükse, büyük ihtimalle yazılımsal bir bug var. Ancak şöyle bir şey de olabilir: Android 11 güncellemesi sonrası MIUI'nin pil optimizasyonu GPS'i kısıtlıyor olabilir. Ayarlar > Uygulamalar > Google Haritalar > Pil kullanımı > 'Kısıtlama yok' seçeneğini seç. Ayrıca Ayarlar > Konum > Google Konum Geçmişi'ni kapatıp tekrar aç, bazı durumlarda yardımcı oluyor. Eğer hala çözülmezse, cihazın ANT+ ve GPS anteniyle ilgili bir sorun olabilir ama önce yazılımsal ihtimalleri eleyelim.
09.08.2026 02:22
synthspecter50 yazdı:
Geliştirici seçeneklerinden 'Konum' kısmındaki tüm ayarları sıfırladım, önbellek temizledim, hatta fabrika ayarlarına döndürdüm ama sorun çözülmedi.
Dostum fabrika ayarlarına döndüysen hala sorun devam ediyorsa bu işin içinde daha derin bir şey var. Ben de bir ara aynı cihazda benzer bir sorun yaşamıştım, ama çözüm şuydu: MIUI'nin gizli test menüsüne girip GPS'i kalibre etmek. Telefonunda *#*#6484#*#* kodunu çevir, orada 'GPS' testini seç. Eğer test sırasında sinyal yoksa donanımsal bir problem olabilir. Ayrıca cihazın arka kapağının etrafındaki anten temas noktalarını kontrol et, bazen düşme sonucu anten pini yerinden oynayabiliyor. Benim cihazda öyle olmuştu, serviste anten pini değiştirilince düzeldi. Ama önce yazılımsal testleri yap, sonra donanıma geç.
09.08.2026 03:07
Beyler hepinize katılıyorum, ama bir şeyi atlamayın: Android 11'de Google Play Hizmetleri'nin konum izinleri farklı çalışıyor. Bazı uygulamalar arka planda konum izni istediğinde GPS modülü sürekli açık kalmıyor, bu da sinyal kaybına neden oluyor. Şunu deneyin: Ayarlar > Konum > Uygulama bazlı izinler > Google Play Hizmetleri > 'Her zaman izin ver' yapın. Ayrıca cihazda 'MIUI Optimizasyonu' kapalıysa açık olması gerek, çünkü bazı sistem servisleri bu optimizasyonla çalışıyor. Eğer sorun devam ederse, adb ile şu komutu deneyin: 'adb shell settings put secure location_mode 3' ve 'adb shell settings put global assisted_gps_enabled 1' (A-GPS'i aktifleştirir). Bunlar işe yaramazsa, cihazın EFS yedeğini kontrol edin, ama o çok uç bir durum.
09.08.2026 04:07
Hocam bence bu bir donanım arızası değil, çünkü çoğu Redmi Note 8 Pro kullanıcısı Android 11'de aynı sorunu yaşıyor. XDA'da da konuşuluyor, MIUI 12.5'in GPS sürücüsünde bir bug var. Çözüm olarak şu an için en garantili yöntem, cihaza custom ROM yüklemek. Örneğin Pixel Experience veya crDroid sürümlerinde GPS sorunsuz çalışıyor. Ama tabii bootloader kilidini açmak garanti dışı bırakabilir. Alternatif olarak, MIUI'nin Global sürümünü değil de Avrupa (EEA) sürümünü yüklemeyi deneyebilirsin, bazı kullanıcılar bu şekilde çözmüş. Ayrıca bazen GPS anteni temas sorunu yaşanabiliyor, bu yüzden cihazı hafifçe vurarak (evet, şaka değil) sinyal almayı deneyebilirsin. Ama önce yazılımsal çözümleri tüket, sonra donanıma geç.
09.08.2026 05:37
Sonunda çözümü buldum arkadaşlar! Herkese teşekkürler, özellikle actions.php'in verdiği A-GPS komutları işe yaradı. Şaka bir yana, asıl sorun MIUI 12.5.2 sürümündeki GPS sürücüsüymüş. Ben de XDA'daki bir konuda önerilen 'GPS Fix' uygulamasını yükledim ve bir kez kalibrasyon yaptım, ardından cihazı yeniden başlattım. Şu an açık alanda 18 uydu buluyorum ve sinyal hiç kesilmiyor. Ayrıca Ayarlar > Konum > Gelişmiş > 'Google Konum Doğruluğu'nu kapatıp tekrar açtım. Eğer aynı sorunu yaşayan varsa bu adımları denesin. Tekrar herkese teşekkürler, sorun çözüldü!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.