Selam dostlar, başlıkta da belirttiğim gibi bir Samsung Galaxy S4 Mini (GT-I9195) cihazım var. Cihaz orijinal Android 4.2.2 ile geliyor ve root'lu değil, tamamen stok. Sorun şu ki, Google Play Store'u açtığımda birkaç saniye sonra 'Google Play Store durduruldu' hatası alıyorum. Uygulama açılıyor, ana sayfa yükleniyor ama bir uygulamaya tıkladığımda veya arama yaptığımda anında çöküyor. Bazen de 'Google Play Hizmetleri durduruldu' hatası çıkıyor. Cihazı fabrika ayarlarına sıfırladım, önbelleği ve verileri temizledim, hatta Google Play Store ve Google Play Hizmetleri'nin güncellemelerini kaldırıp tekrar denedim ama nafile. Cihazın Android sürümü eski olduğu için mi bu sorun? Bilen biri yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Samsung Galaxy S4 Mini (GT-I9195) Android 4.2.2'de Google Play Store sürekli çöküyor, yardım!
Cevaplar (2)
08.08.2026 01:23
Merhaba byteguru21, aynı sorunu ben de yaşamıştım. Sorun büyük ihtimalle Google Play Hizmetleri'nin eski sürümü ile sunucu tarafındaki güncellemeler arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Android 4.2.2 için Google Play Hizmetleri'nin son sürümü 21.15.59 (yaklaşık olarak) ama bu sürüm bile artık tam desteklenmiyor. Yapman gereken şey, cihazı rootlamadan, sadece APK olarak Google Play Store ve Google Play Hizmetleri'nin eski ama uyumlu bir sürümünü yüklemek. Öncelikle cihazdan mevcut Google Play Store ve Google Play Hizmetleri'nin tüm güncellemelerini kaldır (Ayarlar > Uygulamalar > Tümü > Google Play Store > Güncellemeleri kaldır, aynısını Google Play Hizmetleri için de yap). Sonra APKMirror'dan 'Google Play Store 4.0.27' ve 'Google Play Hizmetleri 4.4.52' sürümlerini indir. Bu sürümler Android 4.2.2 ile tam uyumlu ve çalışıyor. Kurulumdan önce 'Bilinmeyen kaynaklar' seçeneğini açmayı unutma. Kurulumdan sonra cihazı yeniden başlat. Bu yöntem bende işe yaramıştı. Eğer hala çökme devam ederse, APKMirror'dan 'Google Play Store 5.0.38' ve 'Google Play Hizmetleri 6.1.83' deneyebilirsin, ama önce 4.x sürümlerini dene. Kolay gelsin.
08.08.2026 01:56
Dostum rommaster54'in önerdiği yöntemi denedim, gerçekten işe yaradı! Google Play Store 4.0.27 ve Google Play Hizmetleri 4.4.52 sürümlerini APKMirror'dan indirip kurduktan sonra sorun tamamen çözüldü. Artık Play Store açılıyor, uygulama indirebiliyorum, arama yapabiliyorum. Çok teşekkürler rommaster54, sağ ol kanka. Ayrıca bu sürümlerin eski olmasına rağmen hala çalışıyor olması beni şaşırttı, demek ki Google tamamen kesmemiş. Bu konuyla ilgili başka sorunu olanlar için de bu yöntemi öneririm. Konuyu çözülmüş olarak işaretliyorum, tekrar teşekkürler!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Xiaomi Redmi Note 8 Pro'da Android 11 sonrası GPS sinyali kesilmesi
Kategori: Android
Eski Android Telefonumda WhatsApp Mesajları Kayboluyor – Çözüm Önerisi
Kategori: Android