disket.net Beta
Konu Listesine Dön

Windows 98 SE'de USB Flash Disk Tanıtma Sorunu (Mass Storage Driver)

Yazılım Sorunları Açılış: 29.07.2026 13:05 5 Görüntülenme
Selam dostlar, eski bir ThinkPad 600E topladım, üzerinde Windows 98 SE yüklü. USB portları çalışıyor (fareyi tanıyor) ama USB flash disk takınca hiçbir şey olmuyor. Aygıt yöneticisinde 'Universal Serial Bus (USB) Controller' altında 'Unknown Device' çıkıyor. NCR 53C810 SCSI kartı da var ama onunla alakasız. MaxBlast 3 veya NUSB 3.6 gibi güncellemeleri duydum. Hangisini önerirsiniz? Bir de BIOS'tan USB Legacy Support açık, ama yine de olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim, kafayı yemek üzereyim.

Cevaplar (2)

Kanka, aynı dert bende de vardı. NUSB 3.6 (NUSB36.EXE) en stabil çözüm. MaxBlast 3 sadece IBM/Hitachi diskleri için, onu boşver. NUSB'yi kurmadan önce USB aygıt yöneticisindeki tüm 'Unknown Device'ları kaldır, sonra NUSB'yi çalıştır. Kurulumdan sonra yeniden başlat, flash diski tak. Büyük ihtimalle D: veya E: olarak gelir. Eğer hala tanımazsa, 'usbuhci.sys' ve 'usbhub.sys' dosyalarının sistem klasöründe olduğundan emin ol. Bir de BIOS'ta 'USB Keyboard Support'u da açık bırak, bazen işe yarıyor.
Hobidaşlar, sağ olun. NUSB 3.6 kurdum, 'Unknown Device' temizliğini yaptım, yeniden başlattım ve flash disk anında tanındı. FAT32 formatlı 2 GB Kingston diskim D: sürücüsü olarak geldi. Çok teşekkürler, sorun çözüldü!

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

MS-DOS 6.22'de Türkçe karakter sorunu: .bat dosyasında yazdıramıyorum Kategori: Yazılım Sorunları
Windows 98 SE'de USB Flash Disk Görünmüyor - Sürücü Sorunu mu? Kategori: Yazılım Sorunları
Windows 98'de USB Flash Disk Sürücüsü Görünmüyor - NHC008 Çipsetli Anakart Kategori: Yazılım Sorunları