Selam dostlar, uzun zamandır bu foruma yazıyorum ama ilk kez bir sorunumu paylaşacağım. Elimde eski bir 486 DX2/66 makine var, üzerinde MS-DOS 6.22 kurulu. Amacım bu makineyi retro oyunlar için kullanmak, ancak CD-ROM sürücüsünü bir türlü tanıtamıyorum. Sürücü olarak Creative Sound Blaster 16 ile birlikte gelen Creative CD-ROM (Panasonic CR-563B) kullanıyorum. IDE değil, ses kartı üzerindeki proprietery bir arayüze bağlı (40 pinli kablo). CONFIG.SYS'e şu satırı ekledim:
DEVICE=C:\CDROM\CDMKE.SYS /D:MSCD001
AUTOEXEC.BAT'e de şunu ekledim:
C:\CDROM\MSCDEX.EXE /D:MSCD001 /L:E
Ama makine açılırken 'MSCDEX.EXE: Not enough drive letters available' hatası alıyorum ve CD-ROM sürücüsü E: olarak görünmüyor. LASTDRIVE=Z'yi CONFIG.SYS'e ekledim ama yine olmadı. Sürücüyü başka bir makinede denedim, çalışıyor. Acaba sürücü harfi çakışması mı var? Yoksa MSCDEX'in kendi limiti mi? Yardımcı olursanız sevinirim, kanka.
DEVICE=C:\CDROM\CDMKE.SYS /D:MSCD001
AUTOEXEC.BAT'e de şunu ekledim:
C:\CDROM\MSCDEX.EXE /D:MSCD001 /L:E
Ama makine açılırken 'MSCDEX.EXE: Not enough drive letters available' hatası alıyorum ve CD-ROM sürücüsü E: olarak görünmüyor. LASTDRIVE=Z'yi CONFIG.SYS'e ekledim ama yine olmadı. Sürücüyü başka bir makinede denedim, çalışıyor. Acaba sürücü harfi çakışması mı var? Yoksa MSCDEX'in kendi limiti mi? Yardımcı olursanız sevinirim, kanka.