disket.net Beta
Konu Listesine Dön

iPhone 4S iOS 9.3.6'da WhatsApp artık açılmıyor, eski sürüm bulamadım

iPhone Açılış: 01.08.2026 13:12 2 Görüntülenme
Selam yoldaşlar, başlıkta da dediğim gibi bir iPhone 4S'im var, iOS 9.3.6'da takılı kaldı. Geçen gün WhatsApp'ı açmaya çalıştım, direkt çöküyor, açılış ekranında kalıp kapanıyor. App Store'a girdim, 'Bu sürüm iOS 10 veya üstü gerektiriyor' diyor. Yani güncel WhatsApp'ı kuramıyorum, eski sürümü de bulamıyorum. Telefonu jailbreak'lemek istemiyorum aslında, ama bu telefonu günlük kullanıyorum, ailemle görüşmek için WhatsApp şart. Ne yapabilirim? Bir de iTunes üzerinden eski .ipa dosyası bulup yüklemeyi denedim ama imza hatası verdi. Bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler, bu aralar kafayı yemek üzereyim.

Cevaplar (3)

Kanka bende de aynı sorun vardı, 4S'imi çekmeceye kaldırmıştım. WhatsApp'ın son desteklediği sürüm 2.23.19.80 falan değil miydi? Neyse, çözüm şu: App Store'da 'Satın Alınanlar' sekmesine gir, orada daha önce indirdiysen eski sürümü görebilirsin. Ama hiç indirmediysen işin zor. Alternatif olarak, iTunes 12.6.3 sürümünü kur, bu sürümde App Store'a erişim var ve eski sürümleri indirebiliyorsun. Telefonu bilgisayara bağla, iTunes'dan uygulamayı arat, 'Yükle' de, eğer uyumlu bir sürüm varsa otomatik olarak onu yükler. Ben böyle yapmıştım, bir ara eski bir oyunu yükledim. Ama dikkat et, artık Apple bu yöntemi engelledi mi bilmiyorum, denemekten zarar gelmez. Bir de iCloud yedeğin varsa, WhatsApp'ın eski bir yedeğini geri yüklemeyi deneyebilirsin, ama uygulama açılmıyorsa o da boş. Kolay gelsin.

App Store'a girdim, 'Bu sürüm iOS 10 veya üstü gerektiriyor' diyor. Yani güncel WhatsApp'ı kuramıyorum, eski sürümü de bulamıyorum.

Hobidaşım, aynen katılıyorum, App Store'da eski sürüm bulmak tam bir çile. Ama bir de şu var: Eğer daha önce hesabınla WhatsApp'ı hiç indirmediysen, 'Satın Alınanlar'da görünmez. O yüzden iTunes 12.6.3 yöntemi de tutmayabilir. Bence en garantili çözüm, telefona bir süreliğine jailbreak yapmak. Ama istemiyorum demişsin, anlıyorum. O zaman başka bir yol: WhatsApp Web'i kullan. Telefonda WhatsApp açılmasa bile, bilgisayardan web.whatsapp.com'a girip telefon numaranı doğrulayarak kullanabilirsin. Ancak telefonun kapalıyken QR kodunu okutman lazım, o da uygulama istiyor. Yani bu da çözüm değil. Bir de eski .ipa dosyalarını arşivleyen siteler var, mesela 'oldversion.com' gibi. Oradan WhatsApp'ın iOS 9 destekleyen son sürümünü indirip, '3uTools' veya 'ReiBoot' gibi araçlarla yüklemeyi deneyebilirsin. Ama imza sorunu yaşarsın, o yüzden Apple ID ile imzalaman lazım. Zaten denemişsin, imza hatası almışsın. O zaman tek çare, iOS 6'ya geri dönmek olabilir ama o da ayrı bir macera. Ben olsam, ya bir Android alırım ya da bu 4S'i müzik çalar olarak kullanırım. Yine de umudunu kaybetme, bazen Apple sunucularında eski sürümler geçici olarak açılıyor, o anı yakalarsan indirebilirsin. Takip et.
Selam dostlar, öncelikle dosknight99 ve c64master22'ye teşekkür ederim, sağ olun. Sonunda çözdüm! Şöyle oldu: iTunes 12.6.3'ü kurmayı denedim, ama bir türlü eski sürümü bulamadı. Sonra aklıma bir şey geldi, telefonun saatini geri aldım, 2023 yılına falan. Sonra App Store'a girdim, WhatsApp'ı arattım, 'Aç' butonu çıktı! Hemen indirdim, açıldı ve çalıştı. Meğer Apple, eski iOS sürümleri için saat kontrolü yapıyormuş, saat geri olunca uyumlu sürümü gösteriyormuş. Şu an WhatsApp çalışıyor, ailemle görüşebiliyorum. Ama dikkat edin, saat geri kalınca diğer uygulamalarda sorun olabilir, ben sadece WhatsApp'ı açarken saatle oynadım, sonra geri aldım. Şimdilik her şey normal. Bu bilgiyi paylaşmak istedim, belki başka 4S kullanıcılarına faydası olur. Tekrar teşekkürler, iyi forumlar!

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

iPhone 6 bataryası şişti, ekranı itti. Evde değiştirebilir miyim yoksa servise mi gitmeli? Kategori: iPhone
iPhone 4S iOS 9.3.6'da pil ömrü ve performans artışı için ne yapabilirim? Kategori: iPhone
iPhone 6s pil sağlığı %84 ama ani kapanma oluyor, ne yapmalıyım? Kategori: iPhone