Selam dostlar, uzun zamandır forumu okuyorum ama ilk kez konu açıyorum. Geçenlerde bir hurdacıdan Dell OptiPlex 7010 (SFF modeli, i5-3470, 4GB DDR3, 500GB HDD) buldum, 300 liraya aldım. Temizlik yaptım, termal macunu değiştirdim, şu an Windows 10 Pro kurulu ve gayet stabil çalışıyor. Ama tabii ki HDD yüzünden açılışlar çok yavaş, bu yüzden bir SSD alıp sistemi oraya taşımak istiyorum. Ayrıca 4GB RAM yetmiyor, 8GB daha eklemeyi düşünüyorum.
Sorum şu: Bu kasada anakart üzerinde kaç adet SATA portu var? Benim elimde 2.5" bir SSD ve mevcut HDD'yi takılı bırakmak istiyorum. Ayrıca SFF kasada güç kaynağı 200W, ekstra bir şey takmayacağım ama SSD + HDD kombinasyonu bu güç kaynağını zorlar mı? Bir de RAM olarak 1600MHz mi yoksa 1333MHz mi almalıyım? Anakartın desteklediği maksimum RAM kapasitesi nedir? Şimdiden teşekkürler, sağ olun var olun.
Sorum şu: Bu kasada anakart üzerinde kaç adet SATA portu var? Benim elimde 2.5" bir SSD ve mevcut HDD'yi takılı bırakmak istiyorum. Ayrıca SFF kasada güç kaynağı 200W, ekstra bir şey takmayacağım ama SSD + HDD kombinasyonu bu güç kaynağını zorlar mı? Bir de RAM olarak 1600MHz mi yoksa 1333MHz mi almalıyım? Anakartın desteklediği maksimum RAM kapasitesi nedir? Şimdiden teşekkürler, sağ olun var olun.