Selam dostlar, yakın zamanda bir hurdacıdan Dell OptiPlex 9020 SFF buldum. İçinde i5-4590, 8 GB DDR3 RAM ve 500 GB HDD var. Anakart üzerinde görüntü çıkışı var ama oyun oynamak için ekran kartı takmak istiyorum. Kasası SFF olduğu için düşük profilli bir kart gerekiyor sanırım. Bütçem 1000-1500 TL arası. Bu kasaya hangi ekran kartlarını takabilirim? Güç kaynağı 255W ve 6-pin PCIe güç konektörü yok. Sizce bu sisteme ekran kartı takmak mantıklı mı, yoksa komple yeni bir sistem mi toplamalıyım? Ayrıca BIOS'tan CSM açmak gerekiyormuş, onu da yaptım. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
İkinci el Dell OptiPlex 9020 SFF'ye ekran kartı takmak mantıklı mı?
Cevaplar (2)
03.08.2026 13:43
Merhaba, aynı kasayı ben de kullanıyorum. Öncelikle SFF kasalarda yalnızca low-profile (düşük profilli) kartlar sığar. 255W PSU için en güvenli seçenekler GT 1030 GDDR5, GTX 1650 Low Profile (bazı modellerde 6-pin gerekebiliyor, ama 75W'ı PCIe slotundan çeken modelleri var) ve RX 6400 Low Profile. RX 6400, PCIe 4.0 x4 arayüzüne sahip; senin sistemin PCIe 3.0 olduğu için performans kaybı yaşarsın ama yine de GT 1030'dan iyidir. GTX 1650 bulabilirsen (özellikle Palit veya MSI'ın low profile modelleri) en iyi performansı verir. 6-pin güç girişi olmayan modelleri tercih et, çünkü PSU'da 6-pin çıkışı yok. Ayrıca bu kasada 4-pin CPU güç girişi var, anakart standart ATX değil, bu yüzden PSU değiştirmek istersen özel adaptörler gerekir. Ben GTX 1650 taktım, Fortnite ve CS2'de akıcı oynuyorum. BIOS'ta "Video" sekmesinden birincil görüntüyü PCIe yapmayı unutma. Kolay gelsin.
03.08.2026 14:16
analogdrifter76 yazdı:
GTX 1650 bulabilirsen (özellikle Palit veya MSI'ın low profile modelleri) en iyi performansı verir. 6-pin güç girişi olmayan modelleri tercih et, çünkü PSU'da 6-pin çıkışı yok.
Çok teşekkürler, dediğin gibi GTX 1650 low profile aradım ve sonunda Palit'in 6-pin girişi olmayan modelini buldum. Takttım, BIOS'tan PCIe'yi birincil yaptım ve CS2'de 1080p'de orta ayarlarda 60-70 FPS alıyorum. Sorun çözüldü, destek veren herkese teşekkürler! Bu kasayı almayı düşünenlere de tavsiye ederim, bütçe dostu bir sistem.
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
İkinci El Dell OptiPlex 7010 alınır mı? Günlük kullanım ve hafif oyun için
Kategori: Hazır Sistemler
Hazır sistemdeki 3.5mm jack'ten cızırtı geliyor, anakart mı suçlu?
Hazır sistem toplarken PSU watt hesabı ve kalite farkı