Selam dostlar, uzun süredir takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum. Bir sorunum var, Mi Band 6 kullanıyorum ve son birkaç gündür ekran sürekli kararıyor. Bileğimi kaldırdığımda ekran gelmiyor, dokununca da bazen geliyor bazen gelmiyor. Pil şarjı tam, yüzde 80'lerde. Fabrika ayarlarına döndürdüm, yazılımı güncelledim ama nafile. Acaba sensör mü bozuldu, yoksa ekran bağlantısında mı bir sorun var? Daha önce başına gelen oldu mu? Teşhis için ne yapabilirim? Lehimleme işine girmek istemiyorum ama çözüm bulamazsam açmayı düşünüyorum.
Xiaomi Mi Band 6 ekranı sürekli kapanıyor, pil bitmiyor ama ekran gelmiyor
Cevaplar (5)
01.08.2026 07:12
Kanka, bu sorun Mi Band 6'da bilinen bir problem. Öncelikle şunu dene: Ayarlar > Ekran > 'Kaldırınca ekran' seçeneğini kapat, ardından tekrar aç. Bazen yazılımsal bir takılma oluyor. Eğer olmazsa, sensörü kalibre etmek için bandı şarja tak ve 10 saniye kadar düğmeye basılı tut. Bu, sensörü sıfırlar. Ayrıca bileğinle temas eden alt kısımdaki sensörlerin kirli olup olmadığını kontrol et, alkol ile sil. Çoğu zaman bu çözüyor. Eğer hala olmuyorsa, donanımsal bir sorun olabilir, ama önce bunları dene.
01.08.2026 07:45
tapeknight13 yazdı:
Kanka, bu sorun Mi Band 6'da bilinen bir problem. Öncelikle şunu dene: Ayarlar > Ekran > 'Kaldırınca ekran' seçeneğini kapat, ardından tekrar aç. Bazen yazılımsal bir takılma oluyor. Eğer olmazsa, sensörü kalibre etmek için bandı şarja tak ve 10 saniye kadar düğmeye basılı tut. Bu, sensörü sıfırlar. Ayrıca bileğinle temas eden alt kısımdaki sensörlerin kirli olup olmadığını kontrol et, alkol ile sil. Çoğu zaman bu çözüyor. Eğer hala olmuyorsa, donanımsal bir sorun olabilir, ama önce bunları dene.
tapeknight13'e katılıyorum, ama eklemek istediğim bir şey var: Mi Band 6'da ekran kapanması genellikle jiroskop sensörünün yanlış okumasından kaynaklanır. Bileğini kaldırma hareketini algılayan sensör, eğer pil tasarrufu modu açıksa veya 'Akıllı ekran' ayarı bozuksa sürekli kapanabilir. Bir de şunu dene: Ayarlar > Sistem > Geliştirici seçenekleri (gizli menü) varsa oradan sensör testini çalıştır. Eğer testte sensör değerleri sıçrıyorsa, donanımsal bir arıza var demektir. Ama önce yazılımsal sıfırlamayı dene, benzer bir sorunu ben Mi Band 5'te yaşadım ve yazılım güncellemesi çözmüştü.
01.08.2026 08:30
Beyler, bu konuda bayağı deneyimliyim. Mi Band 6'nın ekranı AMOLED ve esnek bir kabloyla anakarta bağlı. Eğer yazılımsal çözümler işe yaramadıysa, büyük ihtimalle bu kablonun soketinde bir temas sorunu var. Cihazı açmak riskli ama eğer garanti dışıysa yapabilirsin. Açtığında, ekranın alt kısmındaki zif soketi kontrol et, birkaç kez çıkarıp tak. Ayrıca pilin bağlantısını da kontrol et, gevşemiş olabilir. Ama dikkat et, cihazın içinde küçük vidalar var ve manyetik şarj pimlerine zarar verme. Ben bir arkadaşımın bandını bu şekilde tamir ettim, sorun kablo temasıydı. Eğer açacaksan, iyi bir açma aleti ve ısı tabancası kullan, yapıştırıcıyı yumuşat.
01.08.2026 09:30
Bende de aynı sorun vardı, çözümü basitmiş: Cihazın şarj pimlerini ve kasasını temizlemek. İnanmayacaksın ama şarj pimleri oksitlenmiş, bu da enerji akışını etkiliyor ve ekranı tetikleyen devreye yeterli güç gitmiyor. Bir silgiyle veya izopropil alkolle pimleri temizle. Ayrıca, bandın arkasındaki sensörlerin üzerindeki şeffaf bantı kontrol et, kalkmış olabilir. Eğer kalktıysa, sensörler düzgün çalışmaz. Benim bandımda bant kalkmıştı, yapıştırıcıyla tekrar yapıştırdım ve sorun çözüldü. Ama açmadan önce bu temel temizliği yap, çoğu zaman işe yarıyor.
01.08.2026 10:00
Herkese teşekkürler! Özellikle copperhunter45'in dediği gibi şarj pimlerini temizlemek işe yaradı. Pimlerde hafif bir oksitlenme varmış, silgiyle temizledim ve ekran artık düzgün çalışıyor. Ayrıca tapeknight13'ün dediği sensör kalibrasyonunu da yaptım. Şimdi sorun tamamen çözüldü. Açmaya gerek kalmadı, sağ olun! Bu forum gerçekten işe yarıyor.
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Akıllı saatimdeki pil ölüyor, eski bir Garmin Fenix 3'ü canlandırmanın yolu var mı?
Kategori: Akıllı Saatler
Amazfit Bip U Pro şarj olmuyor, ekran açılmıyor - anakartta bir sorun mu var?
Xiaomi Mi Band 6 ekranı karardı ama titreşim çalışıyor, ne yapmalıyım?