Dostlar, selam. 2 yıldır kullandığım Mi Band 6'nın ekranı dün aniden karardı. Cihaz şarja takılınca titreşim yapıyor, telefonumdan gelen bildirimlerde de titreşim çalışıyor yani işlemci ve pil canlı. Ama ekran kapkara. Birkaç kere resetleme yaptım (dokunmatikle resetleme menüsüne ulaşmaya çalıştım ama ekran olmayınca olmuyor tabi). Flex kablo mu gitti yoksa yazılımsal bir şey mi anlamadım. Garantisi bitti, servise vermek istemiyorum. Bu bandın ekranını değiştiren var mı aranızda? Ya da yazılımsal bir kurtarma yöntemi var mı? Şarjda bekletince düzelme ihtimali var mı? Teşekkürler şimdiden.
Xiaomi Mi Band 6 ekranı karardı ama titreşim çalışıyor, ne yapmalıyım?
Cevaplar (2)
22.07.2026 14:13
Geçmiş olsun kanka. Aynı sorunu ben de yaşadım 2 ay önce. %99 flex kablodan kaynaklanıyor. Mi Band 6'da ekran flex kablosu çok ince ve zamanla ekranın alt kısmındaki lehim noktalarından atabiliyor. Yazılımsal bir çözümü yok maalesef. Şarjda bekletmek de işe yaramaz. Çözüm olarak şunları deneyebilirsin:
1. Cihazı kapatıp açmak için şarj kablosunu takılıyken 10 saniye kadar titreşene kadar bekleyip çıkart. (Hard reset) Ama bu da işe yaramazsa flex gitmiş demektir.
2. Ekranı değiştirmek mümkün. Aliexpress'te Mi Band 6 ekran modülü (flex kabloyla birlikte geliyor) 150-200 TL civarı. Değişim için cihazı açman lazım. Saatin alt kapağını hafif ısıtıp (saç kurutma makinesiyle 1 dakika) açabilirsin. İçerideki pili söküp ekran flexini anakarttan ayır, yenisini tak. Zor değil ama dikkatli ol, pilin kısa devre yapmasın.
3. Eğer lehim yapabiliyorsan, flexin koptuğu yeri ince uçlu havya ile tekrar lehimlemeyi dene. Ama bu riskli.
Umarım hallolur, başka sorun olursa yaz.
1. Cihazı kapatıp açmak için şarj kablosunu takılıyken 10 saniye kadar titreşene kadar bekleyip çıkart. (Hard reset) Ama bu da işe yaramazsa flex gitmiş demektir.
2. Ekranı değiştirmek mümkün. Aliexpress'te Mi Band 6 ekran modülü (flex kabloyla birlikte geliyor) 150-200 TL civarı. Değişim için cihazı açman lazım. Saatin alt kapağını hafif ısıtıp (saç kurutma makinesiyle 1 dakika) açabilirsin. İçerideki pili söküp ekran flexini anakarttan ayır, yenisini tak. Zor değil ama dikkatli ol, pilin kısa devre yapmasın.
3. Eğer lehim yapabiliyorsan, flexin koptuğu yeri ince uçlu havya ile tekrar lehimlemeyi dene. Ama bu riskli.
23.07.2026 13:55
c64master22 yazdı:
Geçmiş olsun kanka. Aynı sorunu ben de yaşadım 2 ay önce. %99 flex kablodan kaynaklanıyor. Mi Band 6'da ekran flex kablosu çok ince ve zamanla ekranın alt kısmındaki lehim noktalarından atabiliyor. Yazılımsal bir çözümü yok maalesef. Şarjda bekletmek de işe yaramaz. Çözüm olarak şunları deneyebilirsin:
C64master22 kanka, çok teşekkürler! Hard reset denedim ama işe yaramadı, flex kablo gitmiş olmalı. Aliexpress'ten ekran modülü sipariş ettim, 2 haftaya gelir. Alt kapağı açma konusunda verdiğin detaylar çok işe yaradı, sağ ol. Lehim işine girmeden direkt modül değiştireceğim. Sorun çözüldü, yardım eden herkese teşekkürler!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Amazfit GTR 2e GPS sinyali bir türlü oturmuyor, çözümü nedir?
Kategori: Akıllı Saatler
Samsung Galaxy Watch 4 Klasik Su Basıncı Sensörü Yanlış Değer mi Gösteriyor?
Xiaomi Mi Band 6 ekranı sürekli kapanıyor, pil bitmiyor ama ekran gelmiyor