Selam yoldaşlar, uzun zamandır bu forumda takılıyorum ama ilk kez konu açıyorum. Geçenlerde babamın eski dolabından bir Garmin Fenix 3 HR çıkardım. Saat tamamen orijinal, sadece pil çok şişmiş ve ekran açılmıyor. Şarj kablosunu takınca bilgisayar 'USB cihazı tanındı' diyor ama ekran hiç tepki vermiyor. Pilin şiştiğini görünce hemen kapağını açtım, eski pil çıktı ama yerine takacak orijinal bir pil bulamadım. Yedek parça sitelerinde 361-00064-00 model pil buldum ama bazıları 'sadece orijinal Garmin servisi değiştirir' diyor. Ben de bu saati kendim tamir etmek istiyorum. Pil değişimi dışında ekranı veya anakartı da mı etkilenmiştir? Bu modelde bilinen bir 'ölü pil' sendromu var mı, yoksa pil değişince saat direkt açılır mı? Ayrıca su geçirmezlik contasını nereden bulurum? Şimdiden teşekkürler.
Akıllı saatimdeki pil ölüyor, eski bir Garmin Fenix 3'ü canlandırmanın yolu var mı?
Cevaplar (5)
31.07.2026 01:19
Kanka, öncelikle geçmiş olsun, Fenix 3 HR gerçekten sağlam bir saat ama o pil şişmesi ciddi bir durum. Ben de birkaç yıl önce aynı sorunu yaşadım, pil şişince ekranı itip anakart üzerinde baskı yapabiliyor. Öncelikle pil değişimi şart, ama orijinal pil bulmak zor olabilir. Ben 361-00064-00 yerine muadil bir pil kullandım, ancak dikkat et: pilin bağlantı konektörü ve voltajı birebir aynı olmalı. Garmin'in pil yönetimi hassastır, yanlış voltajda saat açılmayabilir. Ekran konusunda endişelenme, büyük ihtimalle sadece pil şişmesi yüzünden ekran bağlantısı kopmuştur. Pil değiştikten sonra ekranı tekrar yerine oturtup test et. Su geçirmezlik contası için ise Garmin'in orijinal yedek parça servisini aramak en garantisi, ama bulamazsan 1mm kalınlığında silikon contayı kesip kendin de yapabilirsin. Kolay gelsin!
31.07.2026 01:52
arcadechaser72 yazdı:
Kanka, öncelikle geçmiş olsun, Fenix 3 HR gerçekten sağlam bir saat ama o pil şişmesi ciddi bir durum. Ben de birkaç yıl önce aynı sorunu yaşadım, pil şişince ekranı itip anakart üzerinde baskı yapabiliyor. Öncelikle pil değişimi şart, ama orijinal pil bulmak zor olabilir. Ben 361-00064-00 yerine muadil bir pil kullandım, ancak dikkat et: pilin bağlantı konektörü ve voltajı birebir aynı olmalı. Garmin'in pil yönetimi hassastır, yanlış voltajda saat açılmayabilir. Ekran konusunda endişelenme, büyük ihtimalle sadece pil şişmesi yüzünden ekran bağlantısı kopmuştur. Pil değiştikten sonra ekranı tekrar yerine oturtup test et. Su geçirmezlik contası için ise Garmin'in orijinal yedek parça servisini aramak en garantisi, ama bulamazsan 1mm kalınlığında silikon contayı kesip kendin de yapabilirsin. Kolay gelsin!
Haklısın, muadil pil işi riskli. Ben de Fenix 3 (non-HR) tamir ettim, pil değişiminden sonra saat açıldı ama GPS sinyali bir türlü gelmedi. Meğer pil değişimi sırasında anten konektörünü yerinden oynatmışım. O yüzden pil değişirken anakart üzerindeki tüm konektörleri kontrol et, özellikle GPS anteni ve ekran flex'i. Ayrıca Garmin'in pil konektörü genelde JST PH 2.0'dır, eğer muadil pil alırsan konektörü değiştirmen gerekebilir. Ben bu işi yaparken konektörü kırıp lehimlemek zorunda kaldım, ama dikkatli olursan olur. Su contası için de alternatif: orijinal contayı bulamazsın, ama saatçilerde bulunan 38mm'lik genel bir contayı deneyebilirsin. Ama en iyisi biraz silikon macun sürmek, ama o da su geçirmezliği tam sağlamaz. Neyse, kolay gelsin.
31.07.2026 02:37
Beyler, ben de Fenix 3'ün pilini değiştirdim, ama benim sorunum farklıydı. Pil değişiminden sonra saat açıldı ama sürekli şarj döngüsüne giriyordu, yani %100 gösteriyordu ama birkaç saatte bitiyordu. Meğer pilin kalibrasyonu bozulmuş. Garmin'in pil kalibrasyonunu sıfırlamak için saati tamamen şarj edip, sonra tamamen boşaltıp tekrar şarj etmek gerekiyor. Ama bu işe yaramazsa, saati bilgisayara bağlayıp Garmin Express ile yazılım güncellemesi yapmayı dene. Bazen yazılım hatası da pil ömrünü etkiliyor. Ayrıca, orijinal pil bulmak için Garmin'in yedek parça numarasını araştır, ama ben bulamadım, muadil pil kullandım ve iki yıldır sorunsuz çalışıyor. Su geçirmezlik için ise, ben arka kapağı kapatırken silikon conta yerine ince bir lastik bant kullandım, ama dışarıda yağmurda denemedim. Eğer saati yüzerken kullanmayacaksan, o contayı çok takma.
31.07.2026 03:37
Merhaba, ben de bu konuda deneyimliyim. Fenix 3 HR'de pil şişmesi bilinen bir sorun, çünkü pil zamanla gaz çıkarıyor. Önemli olan, pil değişiminden önce anakart üzerindeki pil bağlantı noktalarını ve çevresini temizlemek. Şişen pil bazen anakart üzerine sıvı sızdırabilir, bu da korozyona yol açar. Bu yüzden pil değişimi sonrası anakartı izopropil alkol ile temizlemeni öneririm. Ayrıca, ekranın bağlantısı için flex kabloyu kontrol et, belki de yerinden çıkmıştır. Su geçirmezlik contası için, Garmin'in orijinal parça numarası 361-00064-00 değil, o pil numarası. Conta için Garmin servisi dışında bulmak zor, ama eBay'de 'Fenix 3 gasket' diye aratırsan bulabilirsin. Ben oradan aldım, birebir uydu. Son olarak, pil değişimi sonrası saati açmadan önce şarj kablosunu takıp 10 dakika bekle, bazen pil tamamen boşaldığı için açılmıyor. Kolay gelsin.
31.07.2026 04:27
Herkese çok teşekkürler, sonunda hallettim! Önerileriniz üzerine pil değişimini yaptım ve saat açıldı. Ama asıl sorun ekran bağlantısıymış, flex kabloyu yerine oturtunca her şey çalıştı. Pil olarak muadil bir pil kullandım ve konektörü lehimlemek zorunda kaldım, ama şu an GPS de dahil her şey çalışıyor. Su geçirmezlik contasını da atariguru37'nin dediği gibi eBay'den buldum, tam oturdu. Şimdi saati bileğime taktım, eski günlerdeki gibi çalışıyor. Tekrar teşekkürler, bu forum olmasa bu saati çöpe atacaktım. İyi ki varsınız!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Xiaomi Mi Band 6 ekranı sürekli kapanıyor, pil bitmiyor ama ekran gelmiyor
Kategori: Akıllı Saatler
Amazfit Bip U Pro şarj olmuyor, ekran açılmıyor - anakartta bir sorun mu var?
Xiaomi Mi Band 6 ekranı karardı ama titreşim çalışıyor, ne yapmalıyım?