Selam dostlar, uzun zamandır kafamı kurcalayan bir projeye başlamak istiyorum. Elimde hâlâ çalışan bir Nokia 3310 (orijinal, 2000 modeli) var ve bunu günlük taşınabilir bir müzik çalara dönüştürmek istiyorum. Telefonun kendi hoparlörü ve kulaklık çıkışı var ama ben kablosuz kulaklık kullanmak istiyorum. Aklımda şöyle bir plan var: Telefonun kulaklık çıkışına bir Bluetooth transmitter (verici) modülü bağlayıp, bu modülü telefonun içine yerleştirmek. Böylece telefonun orijinal görünümünü bozmadan kablosuz müzik dinleyebilirim. Ancak bazı sorularım var:
1. Nokia 3310'un kulaklık çıkışından ses sinyali almak için hangi pinleri kullanmalıyım? Telefonun alt kısmındaki sistem konektöründe (M2M) ses çıkışı pinleri mevcut mu, yoksa doğrudan kulaklık jakına mı müdahale etmeliyim?
2. Bluetooth modülü olarak ne önerirsiniz? 3.7V ile çalışan, düşük güç tüketen, ve telefonun bataryasından beslenebilecek bir modül var mı? Ayrıca telefonun açma/kapama anahtarıyla birlikte çalışmasını istiyorum.
3. Telefonun içinde yer kısıtlı, bu yüzden küçük boyutlu bir modül şart. Ayrıca anten konusunda ne yapmalıyım? Telefonun plastik kasası sinyali engeller mi?
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, hobidaşlar!
1. Nokia 3310'un kulaklık çıkışından ses sinyali almak için hangi pinleri kullanmalıyım? Telefonun alt kısmındaki sistem konektöründe (M2M) ses çıkışı pinleri mevcut mu, yoksa doğrudan kulaklık jakına mı müdahale etmeliyim?
2. Bluetooth modülü olarak ne önerirsiniz? 3.7V ile çalışan, düşük güç tüketen, ve telefonun bataryasından beslenebilecek bir modül var mı? Ayrıca telefonun açma/kapama anahtarıyla birlikte çalışmasını istiyorum.
3. Telefonun içinde yer kısıtlı, bu yüzden küçük boyutlu bir modül şart. Ayrıca anten konusunda ne yapmalıyım? Telefonun plastik kasası sinyali engeller mi?
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, hobidaşlar!