disket.net Beta
Konu Listesine Dön

Mini-ITX kasa önerisi: İçine 3.5" HDD ve uzun ekran kartı sığacak

Kasalar Açılış: 22.07.2026 05:55 10 Görüntülenme
Selam dostlar, uzun süredir lojistik bir firmada çalışıyorum ve iş yerinde kullanmak üzere küçük, taşınabilir bir sistem toplamak istiyorum. Elimde ASRock B450 Gaming-ITX/ac anakart var, bir de 3 adet 3.5" HDD (her biri 2TB) ve bir adet 2.5" SSD var. Ekran kartı olarak da Sapphire Nitro+ RX 580 8GB (uzun model, 260mm civarı) kullanacağım. Şu anki kasa (Cooler Master MasterBox Q300L) çok büyük ve taşıması zor. Mini-ITX kasalara baktım ama çoğu ya 3.5" HDD desteği vermiyor ya da ekran kartı uzunluğu sınırlı. Bütçem 1000-1500 TL civarı. Sığdırmam gerekenler: Mini-ITX anakart, ATX güç kaynağı (elimde Corsair CX550M var), 3 adet 3.5" HDD, 1 adet 2.5" SSD ve Sapphire Nitro+ RX 580 (260mm). Var mı bu işi görecek bir kasa? Teşekkürler şimdiden.

Cevaplar (4)

Merhaba, öncelikle belirteyim ki 3 adet 3.5" HDD'yi mini-ITX bir kasaya sığdırmak gerçekten zorlu bir iş. Çoğu mini-ITX kasa sadece 1-2 adet 3.5" sürücü yuvasına sahip. Ancak bu işi görebilecek bir model var: Fractal Design Node 304. Bu kasa mini-ITX form faktöründe olmasına rağmen 6 adet 3.5" HDD yuvasına sahip (hepsi ayrılabilir tepsili). Ekran kartı uzunluğu sınırı ise 310mm, yani senin 260mm kartın rahatça sığar. Güç kaynağı olarak ATX desteği var, Corsair CX550M'i kullanabilirsin. Soğutma performansı da iyidir, ön tarafta 2 adet 140mm fan ile geliyor. Fiyatı şu an 1200-1300 TL civarında, bütçene uygun. Tek sıkıntı, kasada 2.5" sürücü için ayrı bir yuva yok, ama 3.5" yuvalarından birine montaj aparatı ile takabilirsin. Öneririm.

Fractal Design Node 304

Hocam Node 304 güzel kasa ama iç hacmi düşünüldüğünde 3 adet 3.5" HDD + 260mm ekran kartı + ATX PSU ile kablolama kabus olabilir. Özellikle CX550M'in kabloları sert ve esnek değil, dar alanda toparlaması zor. Alternatif olarak Cooler Master MasterBox NR200P'yi önereceğim. Bu kasa mini-ITX ve 3 adet 3.5" HDD'yi yan taraftaki brakete (isteğe bağlı aksesuar) takabiliyorsun. Ekran kartı uzunluğu 330mm'e kadar destekliyor, Sapphire Nitro+ rahat sığar. ATX PSU desteği de mevcut, ama dönüştürücü bracket ile (kutudan çıkıyor). Fiyatı 1400 TL civarı, bütçene biraz zorlar ama kablolama ve soğutma açısından çok daha ferah. Ayrıca yan paneli temperli cam veya mesh olarak seçebiliyorsun. HDD'leri monte etmek için ekstra bir 3.5" brakete ihtiyacın olacak (Cooler Master'dan ayrıca satılıyor, 50 TL). Toplam maliyet 1450 TL'yi geçmez.
Beyler, 3 adet 3.5" HDD'yi mini-ITX kasaya sığdırma derdine girmeyin bence. Ben de benzer bir durumdaydım, son çare olarak SilverStone SST-CS381B aldım. Bu kasa aslında bir workstation kasası, ama mini-ITX anakart desteği var ve 8 adet 3.5" HDD yuvası mevcut (hepsi hot-swap). Ekran kartı uzunluğu 330mm, ATX PSU desteği var. Fiyatı 2000 TL civarında, bütçeni aşıyor ama ileride genişletme yaparsan çok rahat edersin. Ama bütçen kısıtlıysa, Node 304 veya NR200P'ye yönel. Bir de şunu unutma: 3.5" HDD'ler çok ısınır, mini-ITX kasalarda hava akışı kritik. Node 304'te ön fanlar direkt HDD'lere üfler, NR200P'de ise yan braketteki HDD'ler anakartın arkasında kalır, hava akışı daha kötü olabilir. O yüzden ben olsam Node 304 alırdım, kablolamayı da biraz uğraşarak hallederim.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı sağ olun. vectormaster52 ve amigarider48'in önerileri arasında kalmıştım, segamaster28'in hava akışı uyarısı beni ikna etti. Sonuçta Node 304 aldım. Dün geldi, kurdum. 3 adet 3.5" HDD'yi yan yana yerleştirdim, Sapphire Nitro+ RX 580'i taktım, CX550M'i monte ettim. Kablolama gerçekten zor oldu, dediğiniz gibi sert kabloları toparlamak için çok uğraştım ama sonunda oldu. Sıcaklıklar da iyi, HDD'ler 35-38°C arası, ekran kartı boşta 32°C, yükte 68°C. Sorun çözüldü, destek veren herkese teşekkürler!

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

Eski bir kasayı modern anakartla kullanmak: ATX pinout uyumu ve 5.25" bölme Kategori: Kasalar
Eski ATX kasa ile yeni anakart uyumu: PSU yuvası ölçüleri değişti mi? Kategori: Kasalar
Thermaltake Core V51 kasa ön panel USB 3.0 çalışmıyor, anakart bağlantısı mı sorunlu? Kategori: Kasalar