Selam dostlar, uzun süredir kullandığım Thermaltake Core V51 kasanın ön panelindeki USB 3.0 portları bir süredir çalışmıyor. Anakartım MSI Z170A Gaming M7, işletim sistemi Windows 10. Bağlantı kablosunu kontrol ettim, herhangi bir fiziksel hasar yok. Anakarttaki USB 3.0 başlığına tam oturuyor. Aygıt yöneticisinde sarı ünlem yok, sürücüler güncel. USB 2.0 portları sorunsuz çalışıyor. Acaba anakarttaki başlık mı arızalı, yoksa kasa kablosunda mı bir problem var? Başka bir kasa ile deneme şansım yok. Multimetre ile nasıl test edebilirim? Teşekkürler.
Thermaltake Core V51 kasa ön panel USB 3.0 çalışmıyor, anakart bağlantısı mı sorunlu?
Cevaplar (2)
30.07.2026 13:27
Merhaba, aynı sorunu bende de yaşamıştım. Öncelikle anakarttaki USB 3.0 başlığının pin yapısını kontrol et. Standart 19 pinli bir başlıkta 1. pin genellikle boş veya işaretli olur. Multimetren varsa, kasa kablosunun ucundaki soketi söküp pinler arası süreklilik testi yap. Özellikle VBUS (güç) ve D+/- hatlarını kontrol et. Eğer süreklilik yoksa kablo kopmuştur. Ayrıca anakart üzerindeki başlığın lehimlerine de bak, çatlak veya soğuk lehim olabilir. Benim durumumda kasa kablosu kopmuştu, yeni bir USB 3.0 ön panel kablosu alarak çözdüm. Kolay gelsin.
31.07.2026 13:09
copperhunter45 yazdı:
Merhaba, aynı sorunu bende de yaşamıştım. Öncelikle anakarttaki USB 3.0 başlığının pin yapısını kontrol et. Standart 19 pinli bir başlıkta 1. pin genellikle boş veya işaretli olur. Multimetren varsa, kasa kablosunun ucundaki soketi söküp pinler arası süreklilik testi yap. Özellikle VBUS (güç) ve D+/- hatlarını kontrol et. Eğer süreklilik yoksa kablo kopmuştur. Ayrıca anakart üzerindeki başlığın lehimlerine de bak, çatlak veya soğuk lehim olabilir. Benim durumumda kasa kablosu kopmuştu, yeni bir USB 3.0 ön panel kablosu alarak çözdüm. Kolay gelsin.
Hocam çok teşekkürler, dediğin gibi multimetre ile süreklilik testi yaptım. Kasanın USB 3.0 kablosunun D+ hattında kopukluk varmış. Yeni bir kablo sipariş ettim, takınca sorun düzeldi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara da öneririm, önce kabloyu test etsinler. Herkese teşekkürler, konu çözüldü.
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Eski ATX kasa ile yeni anakart uyumu: PSU yuvası ölçüleri değişti mi?
Kategori: Kasalar
Eski bir ATX kasayı modern bir sisteme dönüştürürken PSU montaj sorunu
Kategori: Kasalar