disket.net Beta
Konu Listesine Dön

Mi Band 6 ekranı çizildi, koruyucu film mi yoksa temperli cam mı?

Akıllı Saatler Açılış: 04.08.2026 07:58 1 Görüntülenme
Selam dostlar, uzun süredir disket.net'i takip ediyorum ama ilk kez konu açıyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi Mi Band 6'mın ekranı maalesef çizildi. Cihazı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve ekran koruyucu kullanmıyordum, ta ki geçen hafta anahtarlarla aynı cebe girdiğini fark edene kadar. Ekranda 2-3 tane ince ama gözle görülür çizik oluştu. Şimdi durup dururken düşünüyorum: Bu cihazın ekranı Gorilla Glass mı yoksa normal cam mı? Bir de çizikler için ne yapabilirim? Polishing (cilalama) işe yarar mı yoksa cihazı komple değiştirmek mi gerekir? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Cevaplar (3)

Merhaba ismail, geçmiş olsun. Mi Band 6'nın ekranı aslında 2.5D kavisli bir cam, ama Gorilla Glass değil, daha çok normal temperli cam gibi düşünebilirsin. Çizikler için polishing önermem, çünkü oleofobik kaplamayı (yağ itici katman) sökersin ve ekran daha da kötü görünür. En pratik çözüm, üzerine şeffaf bir koruyucu film veya temperli cam uygulamak. Çizikler kapatılmaz ama görünürlüğü azalır. Eğer çizikler çok derin değilse, temperli cam taktığında altında hava kabarcığı oluşabilir, ama yine de kullanılabilir. Ben de Mi Band 5 kullanıyorum, aynı sorunu yaşadım ve 3D kavisli temperli cam aldım, memnunum. Ayrıca ileride çizilmemesi için bir de koruyucu kılıf öneririm.

dospector31 yazdı:

Çizikler için polishing önermem, çünkü oleofobik kaplamayı (yağ itici katman) sökersin ve ekran daha da kötü görünür.

Katılıyorum, polishing kesinlikle yanlış olur. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum: Mi Band 6'nın ekranı aslında 1.56 inç AMOLED panel, üzerinde de darbelere karşı koruma sağlayan bir cam var ama bu camın sertliği Mohs ölçeğine göre 5-6 civarında. Yani anahtar gibi metaller çizik bırakabilir. En iyi çözüm, ekranı komple değiştirmek değil, çünkü bu cihazın ekranı ayrı satılmıyor, komple anakartla birlikte değişiyor ve maliyeti yüksek. Bu yüzden dospector31'in dediği gibi temperli cam veya hidrojel film (TPU) kullan. Hidrojel filmler çizikleri daha iyi gizler ve kavisli yüzeye tam oturur. Ben de Mi Band 7 kullanıyorum ve ilk günden beri hidrojel film takıyorum, hiç sorun yaşamadım. Ayrıca çiziklerin üzerine bir damla UV yapıştırıcılı temperli cam deneyebilirsin, ama bu işlem biraz riskli, dikkatli ol.
Selam beyler, öncelikle dospector31 ve microcoder42'ye verdikleri detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. microcoder42'nin dediği gibi hidrojel film denedim ve gerçekten işe yaradı. Çizikler hala görünüyor ama çok daha az fark ediliyor, ekranın dokunmatik hassasiyetinde de bir sorun yok. Ayrıca ufak bir kılıf da aldım, artık cebimde anahtarlarla taşımıyorum. Sorun çözüldü sayılır, destekleriniz için sağ olun. İyi forumlar!

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

Amazfit Bip S ekranı karardı ama pil şarj oluyor, garanti dışı tamir mümkün mü? Kategori: Akıllı Saatler
Amazfit GTR 2e GPS sinyali bir türlü oturmuyor, çözümü nedir? Kategori: Akıllı Saatler
Samsung Galaxy Watch 4 Klasik Su Basıncı Sensörü Yanlış Değer mi Gösteriyor? Kategori: Akıllı Saatler