disket.net Beta
Konu Listesine Dön

Mi Band 4 ekranı karardı, titreşim var ama görüntü yok: Kurtarma yöntemi?

Akıllı Saatler Açılış: 07.08.2026 13:30 28 Görüntülenme
Dostlar, merhaba. Uzun süredir kullandığım Mi Band 4'ümde ciddi bir sorun var. Cihaz şarj oluyor, telefonla eşleşiyor, bildirim gelince titreşiyor ama ekran tamamen siyah. Güç tuşuna basınca veya bileği kaldırınca hiçbir görüntü gelmiyor. Bazen çok nadir olarak ekranın alt kısmında çok soluk bir ışık sızıntısı görüyorum, sanki panel çalışıyor gibi ama arka aydınlatma (backlight) devresiyle ilgili bir sorun var gibi geliyor bana. Cihaza hiç su girmedi, düşürmedim ama 2 yıldır her gün kullanıyorum. Pil ömrü de eskisi gibi değil, 3 günde bir şarj etmek zorunda kalıyorum. Fabrika ayarlarına sıfırlamayı denedim ama ekran kapalı olduğu için sıfırlama işlemini onaylayamıyorum. Mi Fit uygulaması üzerinden cihazı sıfırlamayı denedim, uygulama başarılı olduğunu söylüyor ama ekran hala karanlık. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Ekranı değiştirmekten başka çözüm var mı, yoksa anakart mı gitti? Bir de garanti dışı, açıp müdahale etmeyi düşünüyorum, ama önce sizlerin deneyimlerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar (2)

Konu sahibi kanka, geçmiş olsun. Aynı sorunu bende yaşadım, Mi Band 4'te ekran kararması genellikle iki sebepten olur: ya ekran flex kablosu anakarta tam oturmamıştır ya da backlight LED'i veya sürücü devresi (ekran sürücüsü) arızalanmıştır. Senin tarif ettiğin 'soluk ışık sızıntısı' olayı bence backlight devresinin hala çalıştığını ama panelin veya bağlantının sorunlu olduğunu gösteriyor. Öncelikle şunu dene: Cihazı kapat, alt taraftaki iki vidayı sök, ekranı yerinden çıkarırken flex kabloyu kontrol et. Kablonun anakart üzerindeki konnektöre tam oturduğundan ve kilitli olduğundan emin ol. Bazen düşme veya baskı sonucu kablo yarım çıkabiliyor. Eğer kablo sağlamsa, flex kablonun üzerindeki ince bakır yolları büyüteçle kontrol et; çatlak veya kopuk varsa ekran değişimi şart. Ayrıca anakart üzerindeki birkaç kondansatörü (genellikle 100uF ve 10uF) kontrol et, şişmiş veya patlak olabilirler. Benim cihazımda kablo tam oturmamıştı, düzelttim ve ekran geldi. Ama eğer panelde çatlak varsa (görünmeyen mikro çatlak), o zaman ekran modülünü değiştirmek gerekiyor. Orijinal yedek parça bulması zor olabilir, ama Aliexpress'te 'Mi Band 4 LCD + dokunmatik' diye aratırsan bulursun. Ayrıca sıfırlama için uygulama üzerinden yaptığın sıfırlama yeterli olmalı, ama ekran gelmediği için görsel onay veremiyorsun, bu normal. Bence aç ve kabloyu kontrol et, çözüm büyük ihtimalle orada.

Konu sahibi kanka, geçmiş olsun. Aynı sorunu bende yaşadım, Mi Band 4'te ekran kararması genellikle iki sebepten olur: ya ekran flex kablosu anakarta tam oturmamıştır ya da backlight LED'i veya sürücü devresi (ekran sürücüsü) arızalanmıştır. Senin tarif ettiğin 'soluk ışık sızıntısı' olayı bence backlight devresinin hala çalıştığını ama panelin veya bağlantının sorunlu olduğunu gösteriyor. Öncelikle şunu dene: Cihazı kapat, alt taraftaki iki vidayı sök, ekranı yerinden çıkarırken flex kabloyu kontrol et. Kablonun anakart üzerindeki konnektöre tam oturduğundan ve kilitli olduğundan emin ol. Bazen düşme veya baskı sonucu kablo yarım çıkabiliyor. Eğer kablo sağlamsa, flex kablonun üzerindeki ince bakır yolları büyüteçle kontrol et; çatlak veya kopuk varsa ekran değişimi şart. Ayrıca anakart üzerindeki birkaç kondansatörü (genellikle 100uF ve 10uF) kontrol et, şişmiş veya patlak olabilirler. Benim cihazımda kablo tam oturmamıştı, düzelttim ve ekran geldi. Ama eğer panelde çatlak varsa (görünmeyen mikro çatlak), o zaman ekran modülünü değiştirmek gerekiyor. Orijinal yedek parça bulması zor olabilir, ama Aliexpress'te 'Mi Band 4 LCD + dokunmatik' diye aratırsan bulursun. Ayrıca sıfırlama için uygulama üzerinden yaptığın sıfırlama yeterli olmalı, ama ekran gelmediği için görsel onay veremiyorsun, bu normal. Bence aç ve kabloyu kontrol et, çözüm büyük ihtimalle orada.

Copperrebel19'a katılıyorum, kanka. Aynı şeyi yaşadım ve kesin çözümü kablo kontrolünde buldum. Benim cihazda da flex kablo yuvadan çıkmıştı, tekrar yerine oturtunca ekran geldi. Ama şunu da ekleyeyim: Eğer kablo sağlamsa ve kondansatörler normal görünüyorsa, bir de ekran sürücü entegresine (COF veya COG) bak. Mi Band 4'te ekran modülü anakarta lehimli değil, konnektörlü; o yüzden sökme işlemi kolay. Ayrıca şarj pimlerini kontrol et, bazen oksitlenme oluyor ve şarj devresi düzgün çalışmıyor, ama sen şarj oluyor dediğin için bu ihtimali eliyorum. Sonuç olarak, benim önerim şu: Cihazı aç, kabloyu çıkar, temizle (izopropil alkol ile), tekrar tak ve dene. Olmazsa ekran modülünü değiştir. Benim cihazda bu işe yaramıştı, umarım sende de işe yarar. Eğer başka sorun olursa yaz, yardımcı olalım.

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

Akıllı saatimin şarjı 2 saatte bitiyor, pil değişimi mümkün mü? Kategori: Akıllı Saatler
Huawei Watch GT 2e'de GPS sinyali sürekli kopuyor, çözümü olan var mı? Kategori: Akıllı Saatler
Mi Band 6 ekranı çizildi, koruyucu film mi yoksa temperli cam mı? Kategori: Akıllı Saatler