disket.net Beta
Konu Listesine Dön

Akıllı saatimin şarjı 2 saatte bitiyor, pil değişimi mümkün mü?

Akıllı Saatler Açılış: 04.08.2026 19:43 21 Görüntülenme
Selam dostlar, uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ama ilk kez konu açıyorum. Elimde 2016 model bir Samsung Gear S2 Classic var, bilezikli olanlardan. Cihazı geçen ay bir arkadaşımdan ikinci el aldım, genel durumu iyi ama şarj konusunda ciddi bir sorun var. Tam şarj ettikten sonra en fazla 2 saat dayanıyor, ekran kapalıyken bile. Servise götürdüm, pilin ömrünü tamamlamış dediler ve değişim için 800 TL gibi bir fiyat çıkardılar. Bu saat bana 500 TL'ye mal oldu, o yüzden bu fiyat mantıksız geldi. Kendim pil değiştirmeyi düşünüyorum, ama daha önce hiç saat açmadım. İnternette araştırdım ama çok net bir rehber bulamadım. Bazı yerlerde pilin yapıştırıcı ile tutturulduğunu, bazılarında vidalı olduğunu söylüyor. Ayrıca orijinal pil bulmak da ayrı bir dert, sahte piller patlama riski taşıyormuş. Sizce bu işe girişmeli miyim, yoksa saati çöpe mi atayım? Pil değişimi için hangi adımları izlemeliyim, hangi araçlara ihtiyacım var? Yoldaşlar, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Cevaplar (2)

Hocam merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Gear S2 Classic'in pil değişimi aslında yapılabilir bir iş, ama sabır ve doğru aletler gerektiriyor. Ben de geçen yıl aynı modelin bluetooth versiyonunda bu işi yaptım, deneyimlerimi aktarayım.

Öncelikle pil, ekranın arkasında değil, ana kartın altında bulunuyor. Yani ekranı komple sökmeniz gerekiyor. Saatin arka kapağında 4 adet T3 Torx vidası var, onları sökünce iç kısma ulaşıyorsunuz. Ama dikkat, ekran flex kablo ile ana karta bağlı, onu nazikçe ayırmanız lazım. Ekranı ayırdıktan sonra ana kartı ve altındaki pili göreceksiniz. Pil, çift taraflı bant ile tutturulmuş, vidalı değil. Plastik bir spudger ile yavaşça kaldırmanız gerekiyor, ama pili delmemeye dikkat edin, lityum pil delinirse yangın riski var.

Pil olarak orijinal Samsung pil bulmak zor, ama ben AliExpress'ten 'EB-BT300ABE' kodlu pili aldım, bu Gear S2'nin orijinal pil kodu. 3.8V, 300mAh. Sahte pillerde kapasite düşük olabiliyor, o yüzden satıcı yorumlarına dikkat edin. Benim aldığım pil şu an 2 gün gidiyor, sorunsuz.

Alet olarak: T3 Torx tornavida, plastik açma çubuğu, cımbız ve bir saç kurutma makinesi (yapıştırıcıyı yumuşatmak için) yeterli. Ama dikkat, saati çok fazla ısıtmayın, ekran OLED ve ısıdan zarar görebilir. İlk denemede ekranı çatlatma riskiniz var, o yüzden yedek ekran camı da bulundurmanızı öneririm. Neyse ki ekranlar da uygun fiyata satılıyor.

Sonuç olarak, bence değer, 800 TL vermektense 100-150 TL'ye pil alıp kendiniz yapın. Ama daha önce hiç elektronik açmadıysanız, bir arkadaşınızın yardımını alın. Bu arada, pil değişiminden sonra saati kalibre etmek için tam şarj edip 2-3 kez tam boşaltma yapın, pil ömrü oturacaktır.

Pil olarak orijinal Samsung pil bulmak zor, ama ben AliExpress'ten 'EB-BT300ABE' kodlu pili aldım, bu Gear S2'nin orijinal pil kodu. 3.8V, 300mAh. Sahte pillerde kapasite düşük olabiliyor, o yüzden satıcı yorumlarına dikkat edin. Benim aldığım pil şu an 2 gün gidiyor, sorunsuz.

Kanka, verdiğin bilgiler için sağol, gerçekten çok faydalı oldu. Dediğin gibi EB-BT300ABE kodunu araştırdım, doğru pil. Ben de AliExpress'ten aynı kodlu bir pil sipariş ettim, 120 TL'ye geldi. Ayrıca T3 Torx tornavida seti ve plastik açma çubukları da aldım. Bugün itibariyle değişimi yaptım, yaklaşık 1 saat uğraştım. İlk başta ekranı ayırmak korkutucuydu ama saç kurutma makinesi ile ısıtınca yapıştırıcı yumuşadı, spudger ile nazikçe kaldırdım. Flex kablo biraz inatçıydı ama cımbızla hallettim.

Pili değiştirdikten sonra saati açtım, ilk açılışta %1 şarj gösteriyordu, tam şarj ettim. Şu an 6 saat oldu, hala %85'te, bu bence mükemmel bir sonuç. Dediğin gibi kalibrasyon için 2-3 kez tam boşaltıp şarj edeceğim. Bu arada, eski pili çıkarırken bir kısmı yapıştırıcıda kaldı, ama yeni pili takmadan önce alkol ile temizledim, sorun olmadı.

Sonuç olarak, bu işi yapmayı düşünenlere kesinlikle öneririm. Servisin 800 TL fiyatına karşılık 130 TL'ye hallettim. Ayrıca bu vesileyle saatin içini de temizlemiş oldum, fan sesi falan yok ama toz birikmişti, onları da aldım. Emeği geçen herkese teşekkürler, sorun çözüldü!

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

Mi Band 4 ekranı karardı, titreşim var ama görüntü yok: Kurtarma yöntemi? Kategori: Akıllı Saatler
Huawei Watch GT 2e'de GPS sinyali sürekli kopuyor, çözümü olan var mı? Kategori: Akıllı Saatler
Mi Band 6 ekranı çizildi, koruyucu film mi yoksa temperli cam mı? Kategori: Akıllı Saatler