Selam dostlar, başlıkta da belirttiğim gibi bir sorunum var. Elimde uzun yıllardır kullandığım bir Logitech G27 var, pedallar ve vites kutusu dahil. Normalde eski oyunlarda (rFactor, GTR2, hatta Assetto Corsa'da) sorunsuz çalışıyor. Fakat geçen gün F1 2021'i (Steam sürümü) kurdum, oyun direksiyonu hiç algılamıyor. Kontroller menüsünde sadece klavye ve gamepad seçenekleri var, direksiyon seçeneği çıkmıyor. Logitech Gaming Software'i de kurdum, direksiyonu USB'ye takıp Windows 10'da 'Aygıtlar ve Yazıcılar' kısmından test ettiğimde direksiyon tepki veriyor, yani donanımda bir sorun yok gibi. Oyunun kendi forumlarında baktım, bazıları 'G27 eski, oyun onu tanımıyor' demiş ama emin olamadım. Sonuçta Assetto Corsa gibi modern bir oyunda çalışıyor. Acaba oyuna özel bir ayar mı yapmam gerekiyor, yoksa bir uyumluluk modu veya sürücü mü lazım? Yardımcı olabilecek bir yoldaş varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Logitech G27 direksiyon F1 2021'de algılanmıyor, çözümü olan var mı?
Cevaplar (2)
02.08.2026 13:29
Merhaba, aynı sorunu bende de yaşadım. Sorun G27'nin eski olması değil, F1 2021'in Logitech'in eski sürücüleriyle tam uyumlu olmaması. Oyun, Logitech Gaming Software (LGS) yerine G HUB'ı destekliyor ama G27, G HUB tarafından resmi olarak desteklenmiyor. Ancak bir çözüm var: LGS'yi kaldırıp, Logitech'in resmi sitesinden 'Logitech Gaming Software 9.02.65' sürümünü kurmayı deneyin. Bu sürüm, F1 2021'in çıktığı dönemde güncellenmişti ve G27'yi doğru şekilde tanıyor. Ayrıca, oyunun kurulu olduğu klasördeki 'actionmap' dosyalarını kontrol edin. Bazı kullanıcılar, oyunun 'Documents\Codemasters\F1 2021\hardware_settings' klasöründe bir XML dosyası oluşturup G27'yi elle tanıttırmış. Benim önerim şu: önce LGS'yi tamamen kaldırıp (sürücü dahil), sistemi yeniden başlatın, sonra 9.02.65'i kurun ve direksiyonu takın. Ardından F1 2021'i başlatın. Eğer hala algılamazsa, oyunun 'Devices' menüsünde 'Logitech G27 Racing Wheel' seçeneğini göreceksiniz, seçin ve kalibrasyonu yapın. Bir de, oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin, bazen Steam overlay ile çakışabiliyor. Umarım işe yarar, haber verirsen sevinirim.
02.08.2026 14:02
copperrebel57 yazdı:
Merhaba, aynı sorunu bende de yaşadım. Sorun G27'nin eski olması değil, F1 2021'in Logitech'in eski sürücüleriyle tam uyumlu olmaması. Oyun, Logitech Gaming Software (LGS) yerine G HUB'ı destekliyor ama G27, G HUB tarafından resmi olarak desteklenmiyor. Ancak bir çözüm var: LGS'yi kaldırıp, Logitech'in resmi sitesinden 'Logitech Gaming Software 9.02.65' sürümünü kurmayı deneyin. Bu sürüm, F1 2021'in çıktığı dönemde güncellenmişti ve G27'yi doğru şekilde tanıyor. Ayrıca, oyunun kurulu olduğu klasördeki 'actionmap' dosyalarını kontrol edin. Bazı kullanıcılar, oyunun 'Documents\Codemasters\F1 2021\hardware_settings' klasöründe bir XML dosyası oluşturup G27'yi elle tanıttırmış. Benim önerim şu: önce LGS'yi tamamen kaldırıp (sürücü dahil), sistemi yeniden başlatın, sonra 9.02.65'i kurun ve direksiyonu takın. Ardından F1 2021'i başlatın. Eğer hala algılamazsa, oyunun 'Devices' menüsünde 'Logitech G27 Racing Wheel' seçeneğini göreceksiniz, seçin ve kalibrasyonu yapın. Bir de, oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin, bazen Steam overlay ile çakışabiliyor. Umarım işe yarar, haber verirsen sevinirim.
Kanka çok teşekkür ederim, dediğin gibi LGS 9.02.65'i kurunca sorun çözüldü! F1 2021 açılır açılmaz direksiyonu tanıdı, hemen kalibrasyonu yaptım. Ayrıca oyunun içindeki 'hardware_settings' klasöründe bir XML dosyası oluşturup G27'yi elle tanıttırmak gerekmedi, sadece sürücüyü güncellemek yetti. Demek ki eski sürücüdeki bir uyumluluk sorunuymuş. Yönetici olarak çalıştırma konusunu da denedim, fakat gerek kalmadı. Şu an her şey harika çalışıyor, direksiyonun force feedback'i bile düzgün. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa, kesinlikle bu sürücüyü denesinler. Tekrar teşekkürler, sağ ol!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Logitech G29 direksiyon F1 2021'de çok sert ve kilitleniyor, Force Feedback ayarı önerisi?
Kategori: Oyun Donanımları
Retro PC'de Gameport Joystick Çalıştırma Rehberi / Sorun: Windows 98'de Sürücü Hatası
Logitech G Pro X Superlight Scroll Tekerleği Ters Döndü, Çözüm Var mı?