Selam dostlar, uzun süredir forumu takip ediyorum ama ilk kez konu açıyorum. Elimde eski bir Dell Inspiron 1545 var, üzerinde Broadcom BCM4313 (rev 01) WiFi kartı mevcut. Debian 12 (Bookworm) kurulumu yaptım, her şey güzel çalışıyor ama kablosuz ağ kartım hiç görünmüyor. lspci çıktısında 'Network controller: Broadcom Inc. and subsidiaries BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter (rev 01)' satırı var, ancak ip a komutunda wlan0 veya benzeri bir arayüz yok. rfkill listesinde de hiçbir şey görünmüyor. Aygıt sürücüsü yüklenmemiş gibi duruyor.
Daha önce Windows'ta bu kartı kullanırken bir sürü sorun yaşamıştım, ama Linux'ta bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. Araştırdığımda bcmwl-kernel-source paketini kurmam gerektiğini gördüm, ama 'modprobe wl' dediğimde 'FATAL: Module wl not found in directory /lib/modules/6.1.0-18-amd64' hatası alıyorum. Ayrıca firmware-b43-installer paketini de denedim, ama o da çözmedi. Acaba ndiswrapper ile Windows sürücüsünü mü kullanmalıyım? Yoksa başka bir çözüm var mı? Kernel 6.1 ile uyumlu bir sürücü bulmak mümkün mü? Yardımlarınızı bekliyorum, kanka.
Daha önce Windows'ta bu kartı kullanırken bir sürü sorun yaşamıştım, ama Linux'ta bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. Araştırdığımda bcmwl-kernel-source paketini kurmam gerektiğini gördüm, ama 'modprobe wl' dediğimde 'FATAL: Module wl not found in directory /lib/modules/6.1.0-18-amd64' hatası alıyorum. Ayrıca firmware-b43-installer paketini de denedim, ama o da çözmedi. Acaba ndiswrapper ile Windows sürücüsünü mü kullanmalıyım? Yoksa başka bir çözüm var mı? Kernel 6.1 ile uyumlu bir sürücü bulmak mümkün mü? Yardımlarınızı bekliyorum, kanka.