Selam dostlar, uzun süredir burada okuyorum ama ilk kez konu açıyorum. Elimde eski bir ASUS P4P800 anakart ve ATI Radeon 9800 Pro ekran kartı var. Kartın AGP slotunun yanında ek güç girişi (4 pin molex) mevcut. Ben de elimdeki 350W'lık kalitesiz bir ATX PSU'dan bu karta güç vermek istiyorum. Ancak aklıma takılan birkaç şey var: 1) Bu kartın 12V hattından mı yoksa 5V hattından mı beslendiği konusunda net bilgi bulamadım. 2) Elimdeki PSU'nun 12V hattında sadece 8A yazıyor, bu yeterli olur mu? 3) Ayrıca kartın yanında bir de S-video çıkışı var, ama o ayrı konu. Şimdiden teşekkürler, yoldaşlar. Sistemde ayrıca bir adet IDE HDD ve bir adet CD-ROM var, toplam güç tüketimi hakkında da yorum yaparsanız sevinirim.
Atx Psu'dan 12V AGP Kart Beslemesi: 4 Pin Molex Yeterli mi?
Cevaplar (2)
03.08.2026 13:32
Merhaba, öncelikle Radeon 9800 Pro'nun güç tüketimi konusunda net bilgi vereyim: Bu kart, AGP slotundan 3.3V ve 5V alır, ek güç girişi ise 12V hattından beslenir. 12V hattında yaklaşık 2.5-3A çeker, yani 30-36W civarı bir güç tüketir. Senin PSU'nun 12V hattı 8A ise, bu kart için yeterli olur. Ancak dikkat etmen gereken şey, PSU'nun toplam 12V kapasitesi ve diğer bileşenler. 350W'lık bir PSU, bu sistem için (P4 2.8GHz, 9800 Pro, 1 HDD, 1 CD-ROM) yeterli olacaktır. Yine de kalitesiz bir PSU ise, dalgalanma yapabilir, o yüzden ölçüm yapmanı öneririm. Ayrıca, 4 pin molex bağlantısını doğru yaptığından emin ol, sarı kablo 12V, siyah kablo toprak. Bir de kartın üzerindeki kondansatörlerin şişmediğini kontrol et, eski kartlarda sık olur.
03.08.2026 15:17
Teşekkürler microfiend62, verdiğin bilgiler için sağ ol. 12V hattından beslendiğini öğrenmek iyi oldu. PSU'nun 8A vermesi yeterliymiş, ben de rahatladım. Ayrıca kondansatörleri kontrol ettim, hepsi sağlam görünüyor. Şu an sistemi çalıştırdım, kartı taktım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Oyunlarda da test ettim, stabil çalışıyor. Sorun çözüldü, yardımcı olan herkese teşekkürler!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Amiga 500 PSU'su Ölü mü? Voltajlar Düşük, Buzzing Var - Kondansatör Değişimi mi Gerekli?
Kategori: Güç Kaynakları
ATX PSU'dan 12V ile eski bir CRT monitörü beslemek mümkün mü? (Sony Trinitron)
ATX PSU'dan 5V ve 12V Çıkış Alırken HDD'ler Neden Açılmıyor?