Selam dostlar, uzun zamandır forumu takip ediyorum ama ilk kez bir konu açıyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi, Xiaomi Mi 9T Pro cihazımı geçen hafta Android 11 (MIUI 12.5.2.0) güncellemesini aldım. Güncelleme sonrası telefonumda ciddi bir şarj sorunu yaşıyorum. Öncelikle şunu belirteyim: cihazımda herhangi bir kök (root) işlemi yok, tamamen stok ROM kullanıyorum. Güncellemeyi OTA üzerinden aldım ve kurulum sırasında herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Ancak güncelleme sonrası telefonum normal kullanımda bile (sadece WhatsApp ve Instagram) 4-5 saatte tamamen boşalıyor. Ekran süresi 2 saati geçmiyor. Şarj olurken de telefon ısınıyor ve şarj hızı düştü, yaklaşık 2 saatte %80'e geliyor, sonrasında çok yavaşlıyor. Pil ayarlarına baktığımda 'Sistem' uygulamasının pil tüketiminde %40'larda olduğunu görüyorum. Ayrıca 'Pil kullanımı' sayfasında 'Google Play Hizmetleri'nin de sürekli arka planda çalıştığı yazıyor. Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamayı denedim, sorun düzelmedi. Hatta birkaç kez güvenli modda açtım, yine aynı. Acaba bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Xiaomi Mi 9T Pro'da Android 11 Güncellemesi Sonrası Şarj Sorunu ve Çözüm Önerileri
Cevaplar (2)
02.08.2026 13:16
Merhaba rommaster20, aynı sorunu bende de yaşadım. Mi 9T Pro'ma Android 11 güncellemesi sonrası pil süresi ciddi şekilde düşmüştü. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sorun genellikle güncelleme sonrası sistemin yeniden indeksleme yapmasından kaynaklanıyor. Ancak sen fabrika sıfırlaması yapmışsın, o zaman sorun farklı olabilir. Bende çözümü şu şekilde buldum: Öncelikle Google Play Hizmetleri'nin önbelleğini temizledim ve uygulama ayarlarından 'Pil optimizasyonu' kısmından 'Optimize et' seçeneğini seçtim. Ayrıca 'Ayarlar > Uygulamalar > Tüm uygulamalar' bölümünden 'Sistem UI' ve 'Sistem' uygulamalarının önbelleğini temizledim. Sonra telefonu kapatıp şarj ettim ve açtım. Ayrıca MIUI 12.5.2.0 sürümünde bilinen bir pil tüketimi sorunu var, Xiaomi bunu 12.5.3.0 güncellemesiyle düzeltti. Eğer Türkiye ROM'u kullanıyorsan, henüz o güncelleme gelmemiş olabilir. Ben Global ROM kullanıyorum ve 12.5.3.0'a güncelledikten sonra sorun tamamen çözüldü. Ayrıca, telefonun ısınması normal çünkü güncelleme sonrası arka planda veri senkronizasyonu yapılıyor. Bir de şu var: 'Ayarlar > Pil > Pil tasarrufu' bölümünden 'Ultra tasarruf modu'nu açıp kapatmayı dene. Bazen bu mod yanlışlıkla açık kalabiliyor. Umarım işe yarar, haber ver.
02.08.2026 13:49
segamaster28 yazdı:
Merhaba rommaster20, aynı sorunu bende de yaşadım. Mi 9T Pro'ma Android 11 güncellemesi sonrası pil süresi ciddi şekilde düşmüştü. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sorun genellikle güncelleme sonrası sistemin yeniden indeksleme yapmasından kaynaklanıyor. Ancak sen fabrika sıfırlaması yapmışsın, o zaman sorun farklı olabilir. Bende çözümü şu şekilde buldum: Öncelikle Google Play Hizmetleri'nin önbelleğini temizledim ve uygulama ayarlarından 'Pil optimizasyonu' kısmından 'Optimize et' seçeneğini seçtim. Ayrıca 'Ayarlar > Uygulamalar > Tüm uygulamalar' bölümünden 'Sistem UI' ve 'Sistem' uygulamalarının önbelleğini temizledim. Sonra telefonu kapatıp şarj ettim ve açtım. Ayrıca MIUI 12.5.2.0 sürümünde bilinen bir pil tüketimi sorunu var, Xiaomi bunu 12.5.3.0 güncellemesiyle düzeltti. Eğer Türkiye ROM'u kullanıyorsan, henüz o güncelleme gelmemiş olabilir. Ben Global ROM kullanıyorum ve 12.5.3.0'a güncelledikten sonra sorun tamamen çözüldü. Ayrıca, telefonun ısınması normal çünkü güncelleme sonrası arka planda veri senkronizasyonu yapılıyor. Bir de şu var: 'Ayarlar > Pil > Pil tasarrufu' bölümünden 'Ultra tasarruf modu'nu açıp kapatmayı dene. Bazen bu mod yanlışlıkla açık kalabiliyor. Umarım işe yarar, haber ver.
Eyvallah segamaster28, dediklerini aynen uyguladım. Özellikle Google Play Hizmetleri'nin önbelleğini temizlemek ve sistem uygulamalarının önbelleğini silmek işe yaradı. Ayrıca telefonu kapatıp şarj ettikten sonra açınca pil tüketimi normale döndü. Şu an ekran sürem 6 saatin üzerine çıktı, ısınma da kesildi. Demek ki güncelleme sonrası artık düzgün çalışıyor. 12.5.3.0 güncellemesi henüz Türkiye ROM'una gelmedi ama bu yöntemlerle sorunu çözdüm. Çok teşekkürler, sağ ol!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Eski HTC Desire 626s'te Android 6.0.1'de Google Play Hizmetleri Çöküyor: Çözüm Var mı?
Kategori: Android
Eski Android'de WhatsApp Yedekleme Hatası - Google Drive ile Senkronize Edemiyorum
Samsung Galaxy S7 Edge şarjdan düşüyor ve kapanıyor