disket.net Beta
Konu Listesine Dön

Eski HTC Desire 626s'te Android 6.0.1'de Google Play Hizmetleri Çöküyor: Çözüm Var mı?

Android Açılış: 02.08.2026 19:32 2 Görüntülenme
Selam yoldaşlar, uzun zamandır forumu takip ediyorum ama ilk kez konu açıyorum. Elimde bir HTC Desire 626s var, Android 6.0.1 (Marshmallow) yüklü. Cihazı geçen hafta fabrika ayarlarına sıfırladım, temiz kurulum yaptım. Ama Google Play Hizmetleri sürekli çöküyor, 'Google Play Hizmetleri durduruldu' hatası alıyorum. Bazen telefon kilitleniyor, bazen de uygulamalar açılmıyor. Play Store'u açtığımda 'Bağlantı yok' diyor ama internet çalışıyor. Cihazın Android sürümü eski olduğu için güncel Google Play Hizmetleri sürümü uyumsuz olabilir mi? Bir de cihazda root yok, tamamen stok. Bu sorunu yaşayan oldu mu, ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar (4)

Merhaba, aynı sorunu bende de yaşamıştım. Öncelikle şunu söyleyeyim, Android 6.0.1 için güncel Google Play Hizmetleri sürümü genelde uyumsuz oluyor, çünkü Google artık eski sürümleri desteklemiyor. Ama çözümü şu: Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Hizmetleri'ne git, 'Kaldır' değil (çünkü sistem uygulaması), 'Güncellemeleri kaldır' seçeneğini kullan. Bu, Play Hizmetlerini fabrika sürümüne döndürür. Sonra Play Store'dan tekrar güncellemeyi dene, eğer otomatik güncellemezse APKMirror'dan Android 6.0.1 için uyumlu bir sürüm (örneğin 12.6.85) indirip kur. Ayrıca Google Play Store'un da eski sürümünü kurman gerekebilir. Bunu yapmadan önce cihazın tarih ve saat ayarlarını kontrol et, yanlışsa bağlantı hatası verir.

Cihazın Android sürümü eski olduğu için güncel Google Play Hizmetleri sürümü uyumsuz olabilir mi?

Evet, kesinlikle öyle. Ayrıca şunu da ekleyeyim: Desire 626s'in 1 GB RAM'i var ve Android 6.0.1 zaten kısıtlı. Google Play Hizmetleri arka planda çok yer kaplıyor, bu yüzden çökme normal. Bence en iyisi LineageOS gibi özel ROM kurmak, ama stokta kalmak istiyorsan dosknight99'un dediği gibi eski sürümleri kullan. Bir de Google Play Hizmetleri için 'Verileri temizle' ve 'Önbelleği temizle' yapmayı unutma. Ayrıca 'Google Play Store' uygulamasında da aynı işlemi yap. Eğer hala çöküyorsa, cihazın bootloader'ını açıp TWRP ile wipe cache/dalvik yapabilirsin, ama root şart değil.
Bence sorun sadece sürüm uyumsuzluğu değil, aynı zamanda Google'ın arka planda zorla güncelleme yapması. Android 6.0.1'de Play Hizmetleri'nin son sürümü (20.x) çalışmaz, çünkü minimum API seviyesi 23'tür ve senin cihazın API 23 ama bazı yeni sürümler 24+ istiyor. Bu yüzden APKMirror'dan 'nodpi' ve 'Android 6.0+' olarak işaretlenmiş bir sürüm seç. Ayrıca 'Google Play Store' sürümünü de 8.x yap, çünkü yeni sürümler eski cihazlarda donma yapıyor. Bir de şu var: Desire 626s'te Google Play Hizmetleri'ni devre dışı bırakıp sadece Play Store'u kullanmak istemez misin? Bazı uygulamalar onsuz çalışmaz ama temel işlevler için yeterli olabilir. Eğer root yaparsan, 'MicroG' projesi var, onu deneyebilirsin ama stokta kalırsan bu iş biraz zor.
Dostlar, hepinize çok teşekkür ederim! dosknight99'un dediği gibi 'Güncellemeleri kaldır' yaptım, sonra APKMirror'dan 12.6.85 sürümünü kurdum ve Play Store'u da 8.4.11V'e düşürdüm. Şu an iki saattir hiç çökme olmadı, Play Store açılıyor, uygulamalar güncelleniyor. Ayrıca atariphreak86'nın dediği gibi verileri temizlemek de işe yaradı. romchaser87'e katılıyorum, yeni sürümler bu cihaza fazla, eski sürümlerde kalmak en mantıklısı. Sorun çözüldü, sağ olun! Konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

Eski Android'de WhatsApp Yedekleme Hatası - Google Drive ile Senkronize Edemiyorum Kategori: Android
Samsung Galaxy S7 Edge şarjdan düşüyor ve kapanıyor Kategori: Android
Xiaomi Mi 9T Pro'da Android 11 Güncellemesi Sonrası Şarj Sorunu ve Çözüm Önerileri Kategori: Android