Selam dostlar, uzun süredir forumu takip ediyorum, ilk konumu açıyorum. Elimde TP-Link TL-WR841N v11.2 (hardware version 11.2, 8 MB flash, 64 MB RAM) var. Üzerine DD-WRT yüklemek istedim, fabrika firmware'i 3.13.1 idi, önce TFTP ile DD-WRT r48965 build'ini yükledim, sonra web arayüzünden factory-to-ddwrt.bin dosyasını flashladım. Flash başarılı görünüyordu, router açıldı, DD-WRT arayüzü geldi, WAN portundan internet geldi, Wi-Fi çalışıyor. Ama LAN portları (1-4) hiçbir şekilde çalışmıyor. Kablo takınca LED yanmıyor bile, ne PC'de ne de switch'te bağlantı yok. WAN portu çalışıyor, çünkü modemden gelen kabloyu WAN portuna takınca internet geliyor, ama LAN portlarına takınca hiçbir şey yok. DD-WRT'de VLAN ayarlarını kontrol ettim, port 0-3 LAN, port 4 WAN olarak görünüyor, ama bir türlü çalıştıramadım. Acaba yanlış build mi yükledim, yoksa donanımsal bir sorun mu var? Flash öncesi her şey çalışıyordu. Yardımcı olursanız sevinirim, kafayı yemek üzereyim.
TP-Link TL-WR841N v11.2'de DD-WRT sonrası LAN portları çalışmıyor (WAN portu çalışıyor)
Cevaplar (5)
09.08.2026 01:36
Selam chiptuneranger39, geçmiş olsun. Bu durum bende de olmuştu, ama farklı bir router'da. Öncelikle şunu söyleyeyim: WR841N v11.2 için DD-WRT'nin resmi destek listesinde build numarası önemli. Senin yüklediğin r48965 eski bir build olabilir, v11.2 için uygun olan 'factory-to-ddwrt.bin' dosyasının doğru olduğundan emin misin? Çünkü bu modelde bazı build'lerde VLAN mapping yanlış olabiliyor. Benim önerim şu: Önce DD-WRT'nin güncel bir build'ini (mesela r53253 veya daha yeni) indirip tekrar dene. Ama önce mevcut durumda SSH ile bağlanıp 'swconfig dev switch0 show' komutunu çalıştırıp çıktıyı paylaşır mısın? Bu sayede switch portlarının durumunu görelim. Ayrıca, 'dmesg | grep eth' çıktısı da işe yarar. Bu arada, WAN portunun çalışması güzel, ama LAN portlarının hiç LED yakmaması bence yazılımsal bir sorundan çok donanımsal bir arıza gibi duruyor, ama önce yazılımı eleyelim.
09.08.2026 01:59
chiptuneranger39 yazdı:
WAN portu çalışıyor, çünkü modemden gelen kabloyu WAN portuna takınca internet geliyor, ama LAN portlarına takınca hiçbir şey yok.
Kanka, aynı sorun bende de vardı, ama farklı bir router'da (TP-Link WR740N v6). Bende de WAN çalışıyordu, LAN'lar ölüydü. Meğerse DD-WRT'nin o build'inde VLAN tanımları tamamen bozuk geliyormuş. Ben şöyle çözdüm: SSH ile bağlanıp şu komutları sırayla çalıştırdım:
nvram set vlan0ports="0 1 2 3 5*"
nvram set vlan1ports="4 5"
nvram set vlan0hwname=et0
nvram set vlan1hwname=et0
nvram commit
reboot
Ayrıca, 'switch reg w 0x2004 0x7f0000' gibi bir komutla portları resetlemek de işe yarayabilir. Ama önce swconfig çıktısını görmek lazım. Eğer swconfig yoksa, 'switch show' komutunu dene. Bu arada, hangi build'i kullandığını tam olarak yaz, belki de yanlış bir build yüklemişsindir. Benim tavsiyem, kesinlikle 'factory-to-ddwrt.bin' dosyasını değil, 'tl-wr841n-v11.bin' dosyasını kullanmandı. Çünkü bazı kaynaklarda v11.2 için ayrı bir dosya var, ama DD-WRT sitesinde v11.2 için aynı dosya geçiyor. Kontrol et istersen.
09.08.2026 02:22
Merhaba, bende de WR841N v11 var, ama v11.1. DD-WRT'nin eski sürümlerinde bu modelde LAN portları bazen çalışmıyor, çünkü switch driver'ı (rtl8366rb) düzgün initialize olmuyor. Benim önerim, önce fabrika firmware'ine geri dönüp (TFTP ile) her şeyin çalıştığını doğrulamak, sonra DD-WRT'nin en güncel 'r5xxxx' serisinden bir build denemek. Ayrıca, DD-WRT forumlarında bu sorun için sıkça önerilen bir çözüm var: 'nvram set vlan1ports="4 5"' yapıp 'nvram commit' ve 'reboot' sonrası portların gelmesi. Ama eğer LED hiç yanmıyorsa, bu fiziksel bir hasar da olabilir. Flash sırasında voltaj dalgalanması mı oldu? Ayrıca, router'ın içini açıp anakarttaki kondansatörleri kontrol et, şişmiş kondansatörler LAN portlarını etkileyebilir. Ama önce yazılımsal çözümleri dene.
09.08.2026 02:49
Selam, ben de benzer bir sorun yaşadım, ama OpenWrt ile. WR841N v11.2'de DD-WRT yerine OpenWrt kullanmanı öneririm, çünkü DD-WRT'nin bu modeldeki desteği zayıf. OpenWrt'un resmi olarak desteklediği build var ve switch portları düzgün çalışıyor. Ama istersen DD-WRT'de kalmak istiyorsan, şu adımları dene:
1. SSH ile bağlan.
2. 'killall switch' komutunu çalıştır (bazı durumlarda switch process'i takılı kalıyor).
3. 'swconfig dev switch0 load default' yap.
4. 'swconfig dev switch0 set reset 1' yap.
5. 'swconfig dev switch0 set enable_vlan 1' yap.
6. 'swconfig dev switch0 vlan 1 set ports "0 1 2 3 5t"' ve 'swconfig dev switch0 vlan 2 set ports "4 5t"' komutlarını çalıştır.
7. 'swconfig dev switch0 set apply 1' yap.
Bu komutlar genellikle switch'i ayağa kaldırır. Eğer olmazsa, 'dmesg' çıktısında rtl8366rb ile ilgili hata mesajı var mı bak. Ayrıca, 'cat /proc/mtd' çıktısını paylaş, belki bootloader'da bir sorun vardır. Son çare olarak fabrika firmware'ine dönüp tekrar DD-WRT yüklemeyi dene, ama bu sefer 'reset' butonu ile 30-30-30 sıfırlama yap.
1. SSH ile bağlan.
2. 'killall switch' komutunu çalıştır (bazı durumlarda switch process'i takılı kalıyor).
3. 'swconfig dev switch0 load default' yap.
4. 'swconfig dev switch0 set reset 1' yap.
5. 'swconfig dev switch0 set enable_vlan 1' yap.
6. 'swconfig dev switch0 vlan 1 set ports "0 1 2 3 5t"' ve 'swconfig dev switch0 vlan 2 set ports "4 5t"' komutlarını çalıştır.
7. 'swconfig dev switch0 set apply 1' yap.
Bu komutlar genellikle switch'i ayağa kaldırır. Eğer olmazsa, 'dmesg' çıktısında rtl8366rb ile ilgili hata mesajı var mı bak. Ayrıca, 'cat /proc/mtd' çıktısını paylaş, belki bootloader'da bir sorun vardır. Son çare olarak fabrika firmware'ine dönüp tekrar DD-WRT yüklemeyi dene, ama bu sefer 'reset' butonu ile 30-30-30 sıfırlama yap.
09.08.2026 03:44
Herkese çok teşekkürler, özellikle segaspecter48 ve tapefiend11'in verdiği komutlar işe yaradı. Sorunu çözdüm! Aslında sorun yazılımsal değilmiş, meğerse benim router'ın LAN portlarındaki bir kondansatör şişmiş, ama gözle görülmüyordu. Ben de içini açtım, ölçtüm, 470uF 16V olan kondansatörlerden biri patlamış, değiştirdim ve router'ı tekrar açtım. Ama önce DD-WRT'ye geri dönüp tapefiend11'in verdiği 'swconfig' komutlarını da çalıştırdım, portlar hemen geldi. Yani hem donanımsal hem yazılımsal bir sorun varmış. Şimdi her şey çalışıyor, LAN portları da, Wi-Fi de. Tekrar teşekkürler, bu forum olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Konuyu kilitliyorum, çözüldü. İyi forumlar!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.