disket.net Beta
Konu Listesine Dön

iPhone 6s Plus pil sağlığı %82, şarjda ani kapanma sorunu - Çözüm önerileri?

iPhone Açılış: 02.08.2026 19:34 3 Görüntülenme
Selam dostlar, uzun süredir takip ediyorum ama ilk kez konu açıyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi iPhone 6s Plus cihazım var, iOS 15.7.2 sürümünde. Pil sağlığı %82 gösteriyor ama son birkaç haftadır ciddi bir sorun yaşıyorum: şarj seviyesi %25-30 civarındayken telefon aniden kapanıyor. Açtığımda pil %1 gibi görünüyor, sonra şarja takınca birkaç dakika içinde %30'a fırlıyor. Normalde bu eski iPhone'larda bilinen bir sorun ama benim pil sağlığım hala 'Servis' uyarısı vermiyor, yani %80'in üzerinde. Bu durumda pil değişimi şart mı, yoksa yazılımsal bir ayar veya kalibrasyon ile çözülebilir mi? Ayrıca orijinal Apple servisi dışında, güvenilir bir pil değişim kiti önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler, herkese iyi forumlar.

Cevaplar (4)

Merhaba, aynı sorunu bende yaşadım. Öncelikle pil sağlığı %80'in üzerinde olsa bile, 6s Plus'ta bu ani kapanma sorunu genellikle pilin iç direncinin artmasından kaynaklanır. iOS 15.7.2'de performans yönetimi (throttling) devreye girebilir ama bu daha çok işlemci hızını düşürür. Senin sorunun tipik bir pil aşınması belirtisi. Kalibrasyon için tam şarj, tam deşarj döngüsü deneyebilirsin ama bu genelde kalıcı çözüm olmuyor. Bence pil değişimi şart. Orijinal Apple servisi dışında, iFixit'in 6s Plus için sattığı pil kitleri oldukça kaliteli, orijinal muadili. Ayrıca, cihazın orijinal pilini sökerken yapıştırıcı şeritleri dikkatli çek, koparsa zorlanırsın. Bir de şarj kablosu ve adaptörünü kontrol et, bazen kötü kablo da bu soruna yol açabiliyor.

gamerrider86 yazdı:

Pil sağlığı %82 gösteriyor ama son birkaç haftadır ciddi bir sorun yaşıyorum: şarj seviyesi %25-30 civarındayken telefon aniden kapanıyor.

Aynen kanka, bu durum birebir benim başıma geldi. Pil sağlığı %84'tü ama cihaz %20'de kapanıyordu. Benim çözümüm şu oldu: Önce cihazı sıfırlamadan, ayarlardan konum servislerini ve arka planda çalışan uygulamaları kontrol ettim, bazı uygulamalar aşırı pil çekiyordu. Ama asıl çözüm pil değişimiydi. Ben orijinal Apple servisinde değiştirdim, garanti kapsamında değildi ama yine de orijinal parça kullandılar. Bir de iOS 15.7.2'de pil kalibrasyonu için şu yöntemi deneyebilirsin: Cihazı tamamen kapat, şarj et, sonra aç ve kullan. Ama bu işe yaramazsa, pil değişimi kaçınılmaz. Ayrıca, eğer cihazın garantisi yoksa, güvenilir bir üçüncü parti servis de olabilir ama mutlaka orijinal pil talep et.
Selamlar, ben de 6s Plus kullanıyorum ve bu sorunu 2 yıl önce yaşadım. Pil sağlığı %86 idi ama cihaz yine kapanıyordu. Asıl sorunun pilin aşırı ısınması ve iç direncin artması olduğunu öğrendim. Kalibrasyon işe yaramaz, çünkü pilin kimyasal yaşı artık iyi değil. Benim önerim, pil değişimini yaparken mutlaka orijinal veya A+ kalite bir batarya kullanman. Ayrıca, değişim sonrası cihazı birkaç kez tam şarj-deşarj döngüsüne sok, pil yönetimi yeniden kalibre olsun. Bir de iOS 15.7.2'de 'Pil Sağlığı' bölümünde 'Performans Yönetimi' seçeneği varsa, kapatmayı dene. Ama bence en garantisi, Apple'ın kendi servisi. Bu arada, eğer kendin değiştireceksen, sağdaki Taptic Engine vidasına dikkat et, kısa devre yapabilir.
Dostlar, hepinize çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler gerçekten işime yaradı. Özellikle segablaster27'in dediği gibi, kalibrasyon işe yaramadı, bir gece tam şarj edip kullanmayı denedim ama yine %28'de kapandı. tapeusta75'in önerisi üzerine pil sağlığında 'Performans Yönetimi' seçeneğini kontrol ettim ama iOS 15.7.2'de o seçenek görünmüyordu, zaten pil sağlığı %80 üzerinde olduğu için kapalıydı. joyranger45'in dediği gibi, sonunda orijinal Apple servisine götürdüm, pil değişimi yapıldı. Şimdi cihaz 2 gündür hiç kapanmadı, pil sağlığı %100 görünüyor. Demek ki sorun gerçekten pildeymiş. Herkese çok teşekkürler, konu çözülmüştür, bilgileri olan başka arkadaşlara da yardımcı olur umarım. İyi forumlar!

Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.

İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar

iPhone 6s batarya şişmesi: Ekranı kasadan ayırdı, ne yapmalıyım? Kategori: iPhone
iPhone 6s Batarya Şişmesi: Ekranı Yerinden Oynattı, Ne Yapmalıyım? Kategori: iPhone
iPhone 6s pil sağlığı %74 oldu, şarjda kapanıyor - Pil değişimi mi yoksa yeni cihaz mı? Kategori: iPhone