Selamlar yoldaşlar, uzun süredir retro topluluğunda takılıyorum ama ilk kez bir sorunla karşılaştım ve gerçekten aklım karıştı. Elimde bir Amiga 1200 var, onu tower kasaya dönüştürdüm (Elbox Tower kit ile). Anakartı yataydan dikeye çevirince, 68020 işlemcinin üzerindeki pasif soğutucu (orijinal alüminyum blok) artık yeterli gelmiyor gibi. Özellikle yaz aylarında makine bir süre açık kaldıktan sonra, özellikle WHDLoad ile oyun yüklerken sistem kararsızlaşıyor, bazen de ekran kararıp reset atıyor. Sıcaklık ölçme imkanım yok ama elimle dokunduğumda işlemci bölgesi gerçekten çok ısınıyor, hatta parmak yakacak seviyede.
Şimdi sorum şu: Bu tower dönüşümünde 68020 için nasıl bir soğutma çözümü önerirsiniz? Aktif fan mı takmalıyım, yoksa daha büyük bir pasif soğutucu mu? Eğer fan takacaksam, 5V'luk küçük bir fan yeterli olur mu, yoksa 12V'luk bir fan mı kullanmalıyım? Ayrıca fanı direkt işlemcinin üzerine monte ederken nelere dikkat etmeliyim? Termal macun olarak ne kullanmalıyım? Bir de bu fan sesi retro deneyimi bozar mı, sessiz bir çözüm var mı? Tecrübeli arkadaşlardan öneriler bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!
Şimdi sorum şu: Bu tower dönüşümünde 68020 için nasıl bir soğutma çözümü önerirsiniz? Aktif fan mı takmalıyım, yoksa daha büyük bir pasif soğutucu mu? Eğer fan takacaksam, 5V'luk küçük bir fan yeterli olur mu, yoksa 12V'luk bir fan mı kullanmalıyım? Ayrıca fanı direkt işlemcinin üzerine monte ederken nelere dikkat etmeliyim? Termal macun olarak ne kullanmalıyım? Bir de bu fan sesi retro deneyimi bozar mı, sessiz bir çözüm var mı? Tecrübeli arkadaşlardan öneriler bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!