Selam dostlar, elimde uzun süredir kullanmadığım bir TP-Link WR740N v4.20 var. Dün akşam kurcalamaya karar verdim, üzerine DD-WRT kurmak istedim. Önce stock firmware üzerinden web arayüzüyle flaşlamayı denedim, dosyayı seçip 'Yükselt' dedikten sonra bir baktım cihaz tam ortada dondu kaldı. Şimdi power ışığı sürekli yanıp sönüyor, LAN portlarına kablo takınca port ışıkları da normal yanıyor ama web arayüzüne 192.168.1.1'den erişemiyorum. Reset tuşuna 30-30-30 yapıyorum, hiçbir şey değişmiyor. TFTP ile kurtarma yapmayı denedim, statik IP verip (192.168.1.2 / 255.255.255.0) cihazı açıp ping attım, hiç yanıt alamadım. Cihazın bootloader'ı mı bozuldu acaba? Yoksa serial bağlantı ile müdahale etmem mi gerek? Kafayı yemek üzereyim, yardım edin lütfen.
TP-Link WR740N v4.20 garip bir şekilde yanıp sönüyor, kurtarma moduna da girmiyor
Cevaplar (4)
30.07.2026 13:09
Aynı modelde bende de vardı, aynı hatayı yaptım. WR740N v4.x serisinde stok bootloader (U-Boot) genelde DD-WRT'nin büyük boyutlu imajını kaldıramıyor ve brick oluyor. Öncelikle şunu kontrol et: Cihazı açtığında bilgisayarının ağ kartına bir IP alıyor mu? Eğer almıyorsa, TFTP işe yaramaz. Serial bağlantı en kesin çözüm olur. PL2303 veya FT232 ile 115200 baud rate'de bağlan. Pinout'u bulman lazım, genelde RX/TX/VCC/GND anakartta 4 pinli header olarak durur. Bootloader'a erişince 'tftp' komutuyla yeni bir imaj yükleyebilirsin. Ama önce stock firmware'i bulman şart. TP-Link'in sitesinde v4.20 için orijinal yazılım duruyor mu bilmiyorum, bulamazsan OpenWrt'in factory imajını dene. Kolay gelsin.
30.07.2026 13:23
Hocam dediğin gibi serial en sağlam yol, ama bootloader tamamen bozulmadıysa tabi. WR740N v4.20'de U-Boot genelde sağlam kalıyor, sadece kernel panic yemiş olabilir. Serial bağlantı için şu pin sırasına dikkat et: Anakartta genelde silkscreen olarak TP1, TP2, TP3 gibi test noktaları var. Eğer header yoksa, multimetre ile continuity testi yaparak GND'yi bul. VCC'yi bağlama, çünkü board kendi gücünü alıyor. Bağlantıyı yapıp terminalde herhangi bir çıktı alıyorsan, bootloader'a müdahale edebilirsin. Eğer hiç çıktı yoksa, belki de flash bellek ölmüştür. Ama umudunu kaybetme, benzer bir durumda SPI flash programcısı ile CH341A kullanarak flash'ı söküp dump alıp yeniden yazdığımı biliyorum. İşin ciddiyse o da bir seçenek.
30.07.2026 13:46
Abi ben de aynısını yaşadım, WR740N v4.20 değil ama v5.0'da. Çözümü şuydu: Cihazı açıkken reset tuşuna basılı tutup 15 saniye sonra bırakınca fail safe moda geçiyor muydu? TP-Link'lerde bazen öyle bir şey oluyor. Ama sen 30-30-30 demişsin, o Cisco usulü genelde işe yaramıyor bu cihazlarda. Şunu dene: Bilgisayarına 192.168.0.2 IP ver (alt ağ maskesi 255.255.255.0), TP-Link'in default IP'si 192.168.0.1 değil miydi? Yoksa 1.1 miydi? Emin değilim. Sonra cihazı kapat, reset tuşuna basılı tut, aç, 10 saniye bekle, reseti bırak. Ardından browser'dan 192.168.0.1'e git. Olmazsa TFTP'yi dene ama doğru IP'yi bulman lazım. Bir de şu var: DD-WRT flaşlarken dosya boyutuna dikkat et, 4MB flash için 4MB'den büyük imaj brick yapar. Umarım kurtarırsın.
30.07.2026 15:01
Herkese çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Özellikle rambender40 ve retrochaser76'nın önerileriyle işe koyuldum. Serial bağlantıyı kurdum, U-Boot sağlam çıktı. Bootloader'da 'tftp' komutuyla OpenWrt'in factory imajını yükledim (15.05.1 sürümü, boyutu 3.8MB civarındaydı). Cihaz şu an çalışıyor, web arayüzüne girip ayarları yaptım. DD-WRT'den vazgeçtim, OpenWrt ile devam ediyorum. Sorun çözüldü, destek veren herkese teşekkürler!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.