Selam dostlar, başlıkta da belirttiğim gibi HP Pavilion 15-cs3007nt modeli bir laptopum var. Cihazın içinde 1TB'lık 2.5" SATA HDD mevcut, ben de bu HDD'ye dokunmadan boş olan M.2 yuvasına Kingston A2000 500GB NVMe SSD taktım. Fakat BIOS'a girdiğimde (F10 ile) SSD'yi hiçbir yerde göremiyorum. Ne boot menüsünde ne de storage listesinde görünüyor. Windows 10 kurulu sistemde de Disk Yönetimi'nde görünmüyor. SSD'yi tekrar çıkarıp taktım, yuvada bir toz vs var mı diye kontrol ettim, sorun yok gibi. Acaba bu modelde M.2 yuvası sadece SATA protokolünü mü destekliyor yoksa NVMe'yi de destekliyor mu? Bir de anakart üzerinde M.2 yuvası ile ilgili bir BIOS güncellemesi mi gerekiyor? Kafamı çok kurcaladım, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
HP Pavilion 15-cs3007nt: M.2 SSD taktım ama BIOS görmüyor, ne yapabilirim?
Cevaplar (4)
02.08.2026 19:28
Merhaba, benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. Öncelikle modelin teknik özelliklerine bakmak lazım. HP Pavilion 15-cs3007nt'nin teknik dokümanına göre M.2 yuvası SATA ve NVMe protokolünü destekliyor. Yani Kingston A2000 NVMe SSD'nin çalışması lazım. Fakat BIOS sürümünüz güncel değilse bu tür sorunlar yaşanabiliyor. HP'nin resmi sitesinden bu model için en son BIOS sürümünü indirip güncellemeyi deneyin. Ayrıca BIOS'ta 'System Configuration' menüsünde 'Boot Options' altında 'M.2 SSD' ile ilgili bir ayar var mı diye kontrol edin. Bazı modellerde M.2 yuvasının devre dışı bırakıldığı bir ayar olabiliyor. BIOS'u varsayılan ayarlara döndürüp tekrar deneyin. Ayrıca SSD'nin yuvaya tam oturduğundan ve vidaların sıkıldığından emin olun. Umarım çözersiniz.
02.08.2026 20:01
Hocam BIOS varsayılan ayarlarına döndürme işini yaptım ama yine olmadı. Ben de bir araştırdım, bazı kullanıcılar bu modelde M.2 yuvasının sadece 2242 boyutundaki SSD'leri desteklediğini, 2280 boyutundakilerin fiziksel olarak otursa bile çalışmadığını söylemiş. Kingston A2000 500GB 2280 boyutunda. Acaba bu doğru olabilir mi? Yani yuvada 2242 için bir vida deliği mi var? Benim yuvada sadece 2280 için vida deliği vardı, o yüzden taktım ama belki de anakart tasarımı 2242'ye göre. Bu durumda ne yapmalıyım? 2242 boyutunda bir SSD mi almam gerekiyor?
02.08.2026 20:46
Selamlar, ben de bu modeli kullanıyorum ve aynı sorunu yaşadım. Bende Kingston A2000 250GB vardı, BIOS görmüyordu. Sonra HP destek hattını aradım, onlar bana BIOS güncellemesini önerdi. Güncelleme yaptıktan sonra sorun çözüldü. Özellikle F.22 sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Ayrıca
diye bir bilgi var ama bu yanlış. Benim taktığım SSD 2280 boyutundaydı ve güncelleme sonrası sorunsuz çalıştı. Yani önce BIOS güncellemesini deneyin. Eğer güncelleme yapamıyorsanız, BIOS içinde 'Secure Boot' kapatıp 'Legacy Support' açmayı da deneyin. Ayrıca SSD'yi takarken laptopun fişini çekip pili çıkardığınızdan emin olun, bazen güç kaynaklı algılamama sorunları olabiliyor.
joyphreak23 yazdı:
bazı kullanıcılar bu modelde M.2 yuvasının sadece 2242 boyutundaki SSD'leri desteklediğini, 2280 boyutundakilerin fiziksel olarak otursa bile çalışmadığını söylemiş
02.08.2026 21:46
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler, sorun çözüldü! BIOS güncellemesi işe yaradı. HP'nin sitesinden F.22 BIOS sürümünü indirip USB'ye attım, BIOS üzerinden güncelledim. Güncelleme sonrası M.2 SSD hem BIOS'ta hem de Windows'ta göründü. Şu an sistem diskine Windows kurulu ve gayet hızlı çalışıyor.
bu bilgi çok doğruymuş, sağ olun. Ayrıca 2280 boyutunda sorun yokmuş, benim Kingston A2000 500GB sorunsuz çalışıyor. Herkese iyi forumlar!
bu bilgi çok doğruymuş, sağ olun. Ayrıca 2280 boyutunda sorun yokmuş, benim Kingston A2000 500GB sorunsuz çalışıyor. Herkese iyi forumlar!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
ThinkPad X230 pil ömrü düştü, bios modu ile çözüm var mı?
Kategori: Laptoplar