Selam dostlar, uzun süredir tozlu raflarda bekleyen bir Amiga 1200'üm var. Geçenlerde çalıştırayım dedim, açıldı fakat ağa bağlanma konusunda takıldım. Elimde bir PCMCIA ethernet kartı var (3Com 3C589), fakat AmigaOS 3.1'de herhangi bir sürücü bulamadım. Bir de internet bağlantısını paylaşmak için bir router'ım var, fakat Amiga'nın TCP/IP stack'i yok. Nasıl bir yol izlemeliyim? Miami veya AmiTCP gibi bir yazılım mı kurmalıyım? Yoksa modern bir çözüm var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Eski bir AMIGA 1200'ü modern bir ağa bağlamak mümkün mü?
Cevaplar (2)
24.07.2026 07:45
Merhaba joyking93, Amiga 1200'ü ağa bağlamak için birkaç seçeneğin var. Öncelikle, PCMCIA kartın için doğru sürücüyü bulman lazım. 3Com 3C589 için '3c589.device' adında bir sürücü var, bunu Aminet'ten indirebilirsin. Ayrıca, TCP/IP stack olarak Miami veya AmiTCP öneririm. Miami daha kullanıcı dostu, fakat AmiTCP daha eski ve hafif. Kurulumdan sonra, router'ına bağlanmak için DHCP kullanabilirsin. Eğer sorun yaşarsan, burada detaylı anlatırım. Kolay gelsin!
24.07.2026 09:00
amigarebel13 yazdı:
3Com 3C589 için '3c589.device' adında bir sürücü var, bunu Aminet'ten indirebilirsin.
Teşekkürler amigarebel13, söylediğin gibi Aminet'ten 3c589.device'ı indirdim ve Miami'yi kurdum. DHCP ile router'a bağlandı, şu an internete erişebiliyorum. Sorun çözüldü, destek veren herkese teşekkürler!
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Evdeki eski router'ı access point yapma rehberi (TP-Link TL-WR841N)
Kategori: Ağ Kurulumu
Evdeki eski PC'ler arasında DOS üzerinden ağ kurmak mümkün mü?
Yeni aldığım PCI Ethernet kartı BIOS'ta görünmüyor, ne yapmalıyım?