Selam dostlar, uzun süredir Epic Games Launcher kullanıyorum, Fortnite ve bazı ücretsiz oyunları oynuyorum. Dün gece güncelleme sonrası launcher açılırken 'LS-0015' hatası almaya başladım. Oyunlarımı başlatamıyorum, launcher açılıyor ama giriş yapmaya çalışınca bu hata çıkıyor. İnternette araştırdım ama net bir çözüm bulamadım, bazıları DNS değiştirmeyi öneriyor, bazıları antivirüsü kapatmayı söylüyor. Ben Windows 10 kullanıyorum, internetimde sorun yok, diğer oyun platformları (Steam, GOG) sorunsuz çalışıyor. Sorunun Epic Games sunucularından mı yoksa benim sistemimden mi kaynaklandığını anlayamadım. Daha önce bu hatayla karşılaşan veya çözüm bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler!
Epic Games Launcher'da 'LS-0015' Hatası: Çözüm Bulan Var mı?
Cevaplar (2)
02.08.2026 19:35
Merhaba segaghost22, ben de bu hatayı geçen ay yaşadım. LS-0015 genellikle launcher'ın sunucularla bağlantı kuramamasından kaynaklanıyor. DNS değiştirme işe yarayabilir ama önce şunu dene: Epic Games Launcher'ı tamamen kapat, ardından 'C:\Program Files (x86)\Epic Games\Launcher\Portal\Binaries\Win64' klasörüne git ve 'EpicGamesLauncher.exe' dosyasına sağ tıkla, 'Uyumluluk sorunlarını gider' seçeneğini çalıştır. Windows'un sorunu otomatik düzeltmesine izin ver. Eğer olmazsa, Komut İstemi'ni yönetici olarak aç ve şu komutları sırayla çalıştır: 'ipconfig /flushdns', 'netsh winsock reset' ve 'netsh int ip reset'. Ardından bilgisayarı yeniden başlat. Bu komutlar ağ yapılandırmanı sıfırlar ve çoğu zaman bu tip hataları çözer. Ayrıca, Epic Games'in resmi durum sayfasını kontrol et (https://status.epicgames.com) - sunucularda bakım olabilir. Eğer hala çözülmezse, launcher'ı kaldırıp yeniden yüklemeyi dene, ama önce oyun klasörlerini yedeklemeyi unutma.
02.08.2026 20:08
amigacoder78 yazdı:
Komut İstemi'ni yönetici olarak aç ve şu komutları sırayla çalıştır: 'ipconfig /flushdns', 'netsh winsock reset' ve 'netsh int ip reset'.
Dostum amigacoder78, dediğin komutları denedim, özellikle winsock reset işe yaradı! Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra launcher açıldı ve giriş yapabildim. Oyunlarım da sorunsuz çalışıyor. Çok teşekkür ederim, gerçekten sağ ol. Bu hatayı yaşayan başkaları varsa bu çözümü denesinler, birebir aynı sorunu çözdü. Konu kilitlenebilir, sorun çözüldü.
Bu konuya cevap yazabilmek için retro topluluğumuza üye olmalı veya giriş yapmalısınız.
İlgili Konular & Benzer Paylaşımlar
Epic Games Launcher 'Önyükleyici Hatası' Çözümü?
Kategori: Epic Games
Epic Games Launcher'da 'Önyükleme Hatası' - EAC ile ilgili mi?
Epic Games Launcher'da indirme hızı düştü, çözümü olan var mı?